Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Μανιάτης από Πάτρα: Το πετρέλαιο "χρυσώνει" τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια- Τρεις φορές περισσότερα έσοδα από το ΕΣΠΑ

Μανιάτης από Πάτρα: Το πετρέλαιο "χ...

Σε βαθος 30 χρόνων οι Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νησων θα έχουν όφελος 2 δισ. ευρω, με βάση τα σημερινά δεδομένα

Εντυπωσιακές είναι οι παρατηρήσεις και τα συμπεράσματα σχετικά με τα προσδοκώμενα  έσοδα από την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων,  όπως ανέφερε ο πρώην Υφυπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης κατά τη διάρκεια διημερίδας που διοργάνωσε  άποψε το Τεχνικό Επιμελητήριο, Τμήμα Δυτικής Ελλάδας.

Όπως ανέφερε ο κ. Μανιάτης, με βάση τον ισχύοντα νόμο, τα έσοδα που θα έχουν οι τοπικές κοινωνίες απο την εκμετάλλευση του πετρελαίου θα είναι το 5% επί των δημοσίων εσόδων. Σε βαθος 30 χρόνων οι Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νησων θα έχουν όφελος 2 δισ. ευρω, αν υπολογίσουμε ότι το βαρέλι θα κοστίζει όσο σήμερα, δηλαδή 100 δολάρια.

Αν η χρέωση φτάσει τα 250 δολάρια το βαρέλι, όπως υπολογίζεται με βάση μελέτες  ότι θα συμβεί τα επόμενα χρόνια, τότε τα έσοδα αυτα θα εκτοξευτούν και το όφελος των τοπικών κοινωνιών θα είναι τεράστιο.

Υπολογίζεται δηλαδή ότι η Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια θα έχουν τρεις φορές μεγαλύτερα έσοδα απο το ΕΣΠΑ!

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά