Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το φθινόπωρο στις αίθουσες η νέα ταινία του Μενέλαου Καραμαγγιώλη

Το φθινόπωρο στις αίθουσες η νέα ταινία ...
Μαρτάτος Tάκης

Ο παράξενος τίτλος της «J.A.C.E.» έχει σχέση με έναν ελέφαντα και παραπέμπει στο «τσίρκο» που μοιάζει η σύγχρονη Ελλάδα

Μετά από δεκατρία ολόκληρα χρόνια η νέα κινηματογραφική δημιουργία του Έλληνα σκηνοθέτη Μενέλαου Καραμαγγιώλη είναι γεγονός. Πρόκειται για το «J.A.C.E.» όπου τα αρχικά του τίτλου σημαίνουν, «Just Another Confused Elephant-Μόλις ένας ακόμα μπερδεμένος ελέφαντας, σε ελεύθερη μετάφραση). Απ’ όσο καταλαβαίνουμε και εξηγεί το σχετικό ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας διανομής Audiovisual Enterprises που θα κυκλοφορήσει την ταινία στις αίθουσες το ερχόμενο φθινόπωρο, το Σύνδρομο του Μπερδεμένου Ελέφαντα περιγράφει τους νεαρούς ελέφαντες που μένουν ορφανοί από μικροί και εκδηλώνουν επιθετική συμπεριφορά.

Αυτό είναι και το πλαίσιο στο οποίο αναπτύσσεται ο ψυχισμός του κεντρικού ήρωα της ταινίας. Ο Jace, θαρραλέος μέσα σε έναν αφιλόξενο κόσμο, αναζητά το όνειρό του. Απέναντι σε ένα δίκτυο αδίστακτων παρανόμων αντιπαρατάσσει τη θέλησή του να ξεφύγει. Υπερασπίζεται όλα όσα αγαπά. Η αθωότητα και η ευαισθησία του επιβάλλονται στη σκληρή πραγματικότητα. Η ζωή, μια περιπέτεια πέρα από τα όρια.

Η νέα πολυαναμενόμενη ταινία του Μενέλαου Καραμαγγιώλη προβλήθηκε ήδη με επιτυχία στο Διεθνές Φεστιβάλ του μακρινού Τόκιο ενώ τον περασμένο Νοέμβριο συμμετείχε και στο Διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης διχάζοντας κοινό και κριτικούς. Η ταινία όπως έχει γραφτεί, έχει μεγάλη ιστορία, αφού χρειάστηκε παραπάνω από πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί ενώ ήδη έχει κινήσει την περιέργεια του σινεφίλ κοινού εξαιτίας του παράξενου τίτλου της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία «J.A.C.E.» αποτελεί συμπαραγωγή πέντε χωρών (εκτός της Ελλάδας μετέχουν η γειτονική Τουρκία και τα Σκόπια καθώς και η Πορτογαλία με την Ολλανδία). Επίσης λέγεται ότι η παρομοίωση με τον ελέφαντα θέλει να δείξει και να «καυτηριάσει» το «τσίρκο» που ηθελημένα ή όχι μοιάζει από πολιτικοκοινωνικής άποψης η σημερινή Ελλάδα.

Στο φιλμ πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Alban Ukaj, Στεφανία Γουλιώτη, Αργύρης Ξάφης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Μηνάς Χατζησάββας, Κόρα Καρβούνη, Ακύλλας Καραζήσης, Γιάννης Τσορτέκης, Χρήστος Λούλης, κ.α. Στο μεταξύ πριν από λίγες μέρες η ΕΤ1 πρόβαλλε την 1η ταινία του Καραμαγγιώλη, το τολμηρό και ατμοσφαιρικό «Black out» παραγωγής του 1999 όπου πρωταγωνιστούσαν ο Άλκης Κούρκουλος, η Μυρτώ Αλικάκη, η Χάνα Σιγκούλα και ο χορογράφος Δημήτρης Παπαιωάννου.

Ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης που θεωρείται από τους πιο ταλαντούχους σκηνοθέτες μας, υπογράφει αυτό το διάστημα και την εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης «Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture