Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

«Οιδίπους τύραννος» αποκλειστικά με άνδρες ηθοποιούς

«Οιδίπους τύραννος» αποκλειστικά με άνδρ...

Η παράσταση με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη ως Ιοκάστη έρχεται στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας στις 29 και 30 Ιουνίου

Από τις θεατρικές παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού που έχουν εξάψει την περιέργεια του κοινού είναι ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του Λιθουανού δημιουργού Τσέζαρις Γκραουζίνις. Η παράσταση που θα ανέβει στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου το διήμερο 6 και 7 Ιουλίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου θα κάνει την πρεμιέρα της στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα» στο Βόλο στις 23 και 24 Ιουνίου ενώ στο διήμερο 29 και 30 Ιουνίου θα σταθμεύσει στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Το ενδιαφέρον καινοτόμο στοιχείο της παράστασης είναι ότι ο Γκραουζίνις έχει επιλέξει έναν θίασο αποκλειστικά από άνδρες. Έτσι, το ρόλο του τραγικού ήρωα Οιδίποδα θα ενσαρκώσει ο Αιμίλιος Χειλάκης ενώ την βασίλισσα Ιοκάστη και τον μάντη Τειρεσία θα υποδυθεί ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Μια ακόμη καινοτομία-αντίφαση που θα επιχειρήσει ο Τσέζαρις Γκραουζίνις είναι ότι ο χορός των Θηβαίων γερόντων θα αποτελείται αποκλειστικά από αγόρια νεαρής ηλικίας.

Βέβαια τα στοιχεία αυτά επί της ουσίας δεν μπορεί να θεωρηθούν ως καινούρια και πρωτοποριακά αν αναλογιστεί κανείς πως στην αρχαιότητα όλοι οι ρόλοι του αρχαίου δράματος ενσαρκώνονταν αποκλειστικά από άνδρες. Ωστόσο, θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον το πώς το φιλοθεάμον κοινό θα υποδεχτεί το νέο υποκριτικό στοίχημα του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη που θα παίξει την Ιοκάστη καθώς και την σκηνοθετική ματιά πάνω στο αρχαίο δράμα του Λιθουανού σκηνοθέτη.

Στην παράσταση θα συμμετάσχει στο χορό και ο Πατρινός ηθοποιός Ονίκ Κετσογιάν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture