Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Κορωνοϊός 200 Χρόνια Από Την Ελληνική Επανάσταση Νάσος Νασόπουλος ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έλληνες Anonymous "χτύπησαν" Πανεπιστήμιο και Δημόσιες Υπηρεσίες - Στο φως απόρρητα στοιχεία

Έλληνες Anonymous "χτύπησαν" Π...

Κανείς από τους υπευθύνους δεν είχε καταλάβει το παραμικρό

Νεα ισχυρή κυβερνοεπίθεση από Έλληνες υποστηρικτές της χακτιβιστικής ομάδας Anonymous πραγματοποιήθηκε πρίν απο μερικές ημέρες, σύμφωνα με πλήρως επιβεβαιωμένες πληροφορίες που απέστειλαν άγνωστοι στην συντακτική ομάδα του SecNews. Οι άγνωστοι hackers σε μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα επίθεση άντλησαν και εξέθεσαν απόρρητα δεδομένα απο κυβερνητικά και πανεπιστημιακά δίκτυα.

Σύμφωνα με μήνυμα-ανάρτηση που απέστειλαν οι άγνωστοι στο SecNews άντλησαν προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων Ελληνων πολιτών, εταιρικά οικονομικά δεδομένα και πλήθος ευαίσθητων αρχείων από Δημοτολόγια, Πανεπιστήμια αλλά και απο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Έπειτα απο ιδιαίτερα χρονοβόρα αξιολόγηση των δεδομένων που πραγματοποιήσε η συντακτική ομάδα, διαπιστώθηκε ότι τα δεδομένα που εκθέτουν οι Έλληνες Anonymous αφορούν το Δημοτολόγιο Καρδίτσας, το ΤΕΙ Καβάλας καθώς και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Αναφορικά με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, φαίνεται οτι τα αρχεία που έχουν διαρρεύσει αφορούν εξ ολοκλήρου την Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής και συγκεκριμένα αρχεία της Γενική Διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου & Προυπολογισμού και αρχεία της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων.

Οι Hackers στρέφονται εναντίον του ηλεκτρονικού φακελώματος υποδυκνείοντας οτι τα δεδομένα που διαχειρίζονται κυβερνητικές υπηρεσίες και οργανισμοί κάθε άλλο παρα ασφαλή είναι. Το ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι οτι αναφέρουν πως διαθέτουν πλήρη πρόσβαση σε δήμους, υπουργεία, πολεοδομίες, τηλεφωνικά κέντρα κρατικών υπηρεσιών (πιθανόν με δυνατότητα παρακολούθησης συνδιαλέξεων), κρατικές κάμερες ασφάλειας κ.α.

Επιπλέον άξιο λόγου είναι οτι η επιλογή στόχων έγινε από τους hackers με μοναδικό κριτήριο να ανήκουν στο δίκτυο Syzefxis και τα χτυπήματα να είναι σε servers υψηλής ασφάλειας. Η δήλωση των Ελλήνων υποστηρικτών των Anonymous σχετικά με το δίκτυο Syzefxis, επιβεβαιώνει την στοχοποίηση που έχει δεχτεί από εγχώριους (και όχι μόνο) hackers και την πρόσβαση που φαίνεται οτι έχει επιτευχθεί, γεγονός στο οποίο έχει αναφερθεί το  SecNews έπειτα από ανώνυμες πληροφορίες.

Στο μήνυμα τους δίνουν πολιτική διάσταση αναφερόμενοι ευθέως σε μίζες και ρέμουλες υπερ εταιρειών για δημόσια έργα ενώ καλούν τους Έλληνες πολίτες στις επερχόμενες εκλογές στις 6 Μαίου να καταψηφίσουν και να φερθούν όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «σαν άνθρωποι και όχι σαν αριθμοί».

Λίστα εταιρείων – οικονομικά στοιχεία των οποίων έχουν εκτεθεί

Λίστα εταιρείων – οικονομικά στοιχεία τω...

Λίστα εταιρείων – οικονομικά στοιχεία των οποίων έχουν εκτεθεί

Τα ανωτέρω δεδομένα φαίνεται οτι έχουν αντληθεί στις αρχές του έτους χωρίς όπως είναι φυσικό ουδείς να έχει αντιληφθεί τίποτα! Όπως είναι εμφανές η νέα επιτυχής κυβερνοεπίθεση εναντίον «υποτιθέμενης» υψηλής ασφάλειας κυβερνητικών υποδομών υποδηλώνει εμφανέστατα τις συνθήκες διάλυσης που επικρατούν στην πλειονότητα των Δημοσίων και κρατικών φορέων και υπηρεσιών.

Τα στελέχη των υπηρεσιών που στοχοποιήθηκαν θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να κινηθούν ώστε να εξακριβώσουν τι ακριβώς αρχεία έχουν παραβιαστεί, με ποιον τρόπο καθώς και αν η πρόσβαση συνεχίζεται (κάτι που από τα λεγόμενα των hackers είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις