Στο Στούντιο της Οδού Πλαταιών
Στον Μάκβεθ του Σαίξπηρ ο ομώνυμος ήρωας, παίρνει έναν χρησμό που προβλέπει για αυτόν βασιλικό αξίωμα. Παρακινημένος από τη φιλόδοξη γυναίκα του και από το τυφλό του πάθος για εξουσία, δολοφονεί τον βασιλιά Ντάνκαν για να πάρει τη θέση του. Στη σκοτεινή καρέκλα, χωρίς να αλλοιώσουμε το κείμενο του Σαίξπηρ, δίνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε μάντεις, ακόλουθους, λόρδους, υπηρέτες και κάνοντάς τους όλους ένα, φέρνουμε το έργο του 1600 στο 2012.
Με διάθεση χιουμοριστική και καυστική ως προς την διαφθορά της εξουσίας δοκιμάζουμε να τοποθετήσουμε τη Σκοτία του Μάκβεθ σε ένα σύγχρονο "σκοτεινό" χώρο (Στούντιο της Οδού Πλαταιών black box).
Από 1η Απριλίου και ως το τέλος Μαΐου 2012, πέντε παράξενοι τύποι μπλέκονται σε ένα γελοίο παιχνίδι διαφθοράς και επιβολής εξουσίας. Προδίδουν ή προδίδονται, δολοφονούν ή δολοφονούνται, επαναστατούν ή υποκύπτουν ενώ κάποιοι άλλοι κινούν τα νήματα.
Η σκοτεινή καρέκλα είναι μια καυστική ματιά στη γελοιότητα που κρύβεται πίσω από τη διαφθορά και τη διαπλοκή ανά τους αιώνες.
Ταυτότητα της παράστασης
Σύλληψη- Μετάφραση- Σκηνοθεσία: Μαίρη Μαραγκουδάκη
Φωτισμοί- Φωτογραφίες- Βίντεο-
Δημιουργία σκηνικού χώρου: Τάσος Σκλαβούνος
Μουσική: Στέλιος Γιαννουλάκης
Παίζουν: Μανώλης Βαζαίος, Δημήτρης Βεκιάρης, Μαριλένα Γερμανού, Βασίλης Παχουνδάκης, Μάρκος Στεφάνου
Studio της Οδού Πλαταιών, Πλαταιών 4 Κεραμεικός (στάση μετρό Κεραμεικός)
Τηλ. 213 00 58 407, 6984 035 826, 6984 036 147
Συνδρομή στα έξοδα 7.50 ευρώ
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr








