Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη Πατρινό Καρναβάλι 2026
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ασφαλής Διασκέδαση στο Καρναβάλι

Ασφαλής Διασκέδαση στο Καρναβάλι

Χωρίς Κινδύνους για την Υγειά και Ασφάλειά μας

Το  Δίκτυο Φορέων για την Υγεία και Ασφάλεια στην Νυχτερινή Ζωή της Πόλης εύχεται σε όλους να ζήσουν χαρούμενες στιγμές στην καρναβαλική περίοδο. Η διασκέδαση είναι απαραίτητη στην ζωή μας, για να ξεφεύγουμε από τις έγνοιες της καθημερινότητας, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο για την κοινωνία μας.

Για να περάσουμε όμως όμορφα, χωρίς προβλήματα ασφάλειας και υγείας που συνήθως συμβαίνουν, πρέπει να φροντίσουμε και να νοιαστούμε όλοι για την διαμόρφωση ανάλογων συνθηκών στους χώρους διασκέδασης όπως και έξω από αυτούς. Η ευθύνη μοιράζεται σε όλους μας.

Σε όσους έχουν την ευθύνη λειτουργίας των χώρων διασκέδασης, σε όσους έχουν την ευθύνη ελέγχων της τήρησης του θεσμικού πλαισίου αλλά και σε αυτούς που διασκεδάζουν. Όλοι πρέπει να βοηθήσουν για ένα καλό καρναβάλι, σεβόμενοι τις συνθήκες ασφάλειας και υγείας στους χώρους διασκέδασης. Συγκεκριμένα:

Όσοι  εργάζονται σε χώρους διασκέδασης πρέπει να φροντίζουν να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, φωτισμού, ηχορρύπανσης και κυρίως να μην διατίθεται αλκοόλ σε ανηλίκους (σχολικά πάρτι) αλλά και σε ενηλίκους που αρχίζουν να εμφανίζουν συμπτώματα μέθης. Να μην παρέχεται δωρεάν ποτό για διαφημιστικούς λόγους και να νοιάζονται για αυτούς που πίνουν πέρα των ορίων. Να τους παροτρύνουν να μην πιούν περισσότερο και να φροντίσουν για να μην οδηγήσουν.

Εκ μέρους των υπηρεσιών ελέγχων (Περιφέρεια, Δήμος, Ελληνική Αστυνομία κ.λ.π.) πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση και αυξημένη ετοιμότητα, ώστε να παρεμβαίνουν όπου διαπιστώνουν οι ίδιοι παρεκτροπές ή υπάρχουν καταγγελίες από πολίτες.

Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί να δείξουν ιδιαίτερη φροντίδα στην διοργάνωση σχολικών πάρτι από μαθητές και να συνεργαστούν με τους υπεύθυνους των χώρων διασκέδασης αλλά και τις υπηρεσίες ελέγχου προκειμένου κατά την διάρκεια της διασκέδασης να τηρείται το θεσμικό πλαίσιο.

Τα ΜΜΕ θα πρέπει να μην συνδέουν την διασκέδαση με την χρήση αλκοόλ και να μην στηρίζουν προτάσεις και ενέργειες που έχουν στόχο την διαφήμιση και το κέρδος σε βάρος της υγείας (διαφημιστικές καμπάνιες, ιδέες για φεστιβάλ κ.λ.π.)

Το  καρναβάλι από  μόνο του είναι  πηγή χαράς, σάτιρας και διασκέδασης. Μην το χαρίζουμε, μην το χαραμίζουμε και μην το ταυτίζουμε με την χρήση και κατάχρηση αλκοόλ για κερδοσκοπικούς λόγους.

Τα παραπάνω αποτελούν θέσεις και απόψεις όλων (14) των Φορέων που συμμετέχουν στο Δίκτυο για την Υγεία και την Ασφάλεια στην νυχτερινή ζωή. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων Π.Ε Αχαΐας (2610-623290).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις
Κοινωνία
["\u03a0\u03b1\u03c4\u03c1\u03b9\u03bd\u03cc \u039a\u03b1\u03c1\u03bd\u03b1\u03b2\u03ac\u03bb\u03b9 2012"]
113149
Follow us on Facebook
Follow us on Facebook

Ειδήσεις