Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προσφυγικά Πάτρας: Σε αγωνιστική εγρήγορση οι κάτοικοι

Προσφυγικά Πάτρας: Σε αγωνιστική εγρήγορ...

Αποφάσισαν νέες δυναμικές κινητοποιήσεις

Τη συνέχιση της αγωνιστικής τους δραστηριότητας αποφάσισαν οι κάτοικοι των Προσφυγικών στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης της Λαϊκής Επιτροπής της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε μεταξύ άλλων και η συμμετοχή τους στην Παμπατραική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 9 Φλεβάρη και στην Γενική Απεργία της επόμενης βδομάδας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους:

«Η συνέλευση χαρακτηρίστηκε από μεγάλη συμμετοχή και μαχητικότητα, πλούσιο προβληματισμό και αποφάσεις για συνέχιση της αγωνιστικής δραστηριότητας, για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τη λαϊκή οικογένεια.

Ειδικά συζητήθηκαν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα – κόλαφος συνοδεύουν τη συμφωνία για το νέο μνημόνιο που καταδικάζουν τους εργαζόμενους στη φτώχεια – ανεργία και στην εξαθλίωση προκειμένου να σωθεί η πλουτοκρατία από την κρίση και αποφασίστηκε η συμμετοχή στην Παμπατραική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 9 Φλεβάρη και στην Γενική Απεργία της επόμενης βδομάδας.

Καταγγέλθηκε το έγκλημα κατά της νεολαίας που συντελείται με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης του « Μαύρου Μετώπου» με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ – κόμμα Κουβέλη που επιχειρούν στο όνομα του δικαιώματος «της ελευθερίας» να ναρκώσουν το μυαλό της νεολαίας για να μην αντιδράσουν στη βαρβαρότητα που τους επιφυλάσσουν με την πολιτική τους. Στα Προσφυγικά θα δοθεί μάχη ώστε το νομοσχέδιο – έκτρωμα και η λογική του να μην νομιμοποιηθούν στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας.

Καταγγέλθηκαν οι νέες τρομοκρατικές δηλώσεις περί δεσμεύσεων από την εφορία όσων δεν πληρώνουν το Χαράτσι στη ΔΕΗ και αποφασίστηκαν νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο άμεσο μέλλον διεκδίκησης: «Η κατάργηση του χαρατσιού», «Να μην κοπεί κανένα ρεύμα» και «φθηνό ρεύμα στο λαό με 100% δημόσια ΔΕΗ μέσα σε ενιαίο φορέα ενέργειας»

Ειδική συζήτηση έγινε για την κατάσταση στην παιδεία και ειδικότερα για τα σχολεία της περιοχής. Κατατέθηκαν μαρτυρίες για υποσιτιζόμενα παιδιά αποτέλεσμα της απόλυτης επιδείνωσης των οικονομικών των οικογενειών τους, για τη άθλια υποδομή χωρίς θέρμανση σε κακοσυντηρημένα κτίρια και αποφασίστηκαν πρωτοβουλίες σε συνεργασία με καθηγητές γονείς.

Ομόφωνα ψηφίστηκαν ξεχωριστές αποφάσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους εργάτες της ΑΒΕΞ και της Χαλυβουργίας Ασπροπύργου.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις