Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ένα "γλυκό" ελληνικό ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ του Βερολίνου

Ένα "γλυκό" ελληνικό ντοκιμαντ...

Η ταινία «Τα γλυκά της Ανατολής» του Άγγελου Αμπάζογλου θα παιχθεί στο τμήμα «Generation 14plus»

Επίσημη Ελληνική συμμετοχή θα υπάρξει στο προσεχές 62ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου που θα διεξαχθεί από τις 9 έως και τις 19 Φεβρουαρίου 2012. Ως γνωστό τα τελευταία χρόνια στο Βερολίνο οι Έλληνες πάνε καλά και εισχωρούν στα διάφορα τμήματα του όπως ο Φίλιππος Τσίτος με το «My sweet home» στο διαγωνιστικό το 2001, ο Πάνος Κούτρας με τη «Στρέλλα» το 2009 στο τμήμα «Πανόραμα», ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης πέρυσι με το «Man at sea» ενώ φέτος είναι η σειρά του Έλληνα σκηνοθέτη Άγγελου Αμπάζογλου ο οποίος επιλέχθηκε να παρουσιάσει στο διαγωνιστικό τμήμα «Generation 14plus» όπου περιλαμβάνονται ταινίες κατάλληλες για νεαρούς θεατές, το ντοκιμαντέρ του με τίτλο «Τα γλυκά της Ανατολής».

Το φιλμ περιστρέφεται γύρω από την ιστορία ενός 16χρονου Τούρκου ζαχαροπλάστη, του Μουσταφά ο οποίος εργάζεται ως μαθητευόμενος στη Γκαζιαντέπ που θεωρείται η πρωτεύουσα του μπακλαβά στην Ανατολική Τουρκία και όνειρο του έχει να ανοίξει το δικό του ζαχαροπλαστείο στην Κωνσταντινούπολη.

Συγχρόνως µέσα από το στόρι της ταινίας ο θεατής έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τα µυστικά της φημισμένης Ανατολίτικης ζαχαροπλαστικής που είναι το αποτέλεσµα µιας µακρόχρονης παράδοσης η οποία προήλθε μέσα από τη συνεργασία και πρόσμειξη Ελλήνων, Αράβων και Γάλλων αρχιµαγείρων που για αιώνες εργάστηκαν αρµονικά, καταφέρνοντας να συνδυάσουν τις παραδόσεις και τα έθιµα των χωρών τους δημιουργώντας γλυκίσµατα γευστικής τελειότητας.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ του Βερολίνου το 2012 θα είναι όπως έχει ανακοινωθεί ο Βρετανός σκηνοθέτης του φιλμ «Μυστικά και ψέματα» Μάικ Λι..

Στο μεταξύ εκτός διαγωνιστικού προγράμματος θα προβληθούν στο Βερολίνο οι ταινίες «Extremely loud and incredibly close» του Στίβεν Ντάλντρι, με τον Τομ Χανκς καθώς και τα «Λουλούδια του πολέμου» του Ζαν Γιμού, ενώ εντός του διαγωνιστικού, μέχρι στιγμής, έχει γνωστοποιηθεί ότι θα είναι οι ταινίες «Captive» του Μπριγιάντε Μεντόζα, «Dictado» του Τσαβάριας και «Postcards from the zoo» του Έντουιν από την Ινδονησία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture