Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής»: Η Τράπεζα της Ελλάδας έχει αγοράσει από ιδιώτη το 2006!

Μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής»: Η Τ...

Νέες αποκαλύψεις για τις χρυσοφόρες μετοχές

Σε νέες αποκαλύψεις, σχετικά με την υπόθεση της μετοχής της «Τράπεζας της Ανατολής», προβαίνει η τηλεοπτική εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, η οποία μεταδίδεται τη Δευτέρα το βράδυ από τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER. Οι αποκαλύψεις αφορούν σε 2 διαφορετικές ιστορίες, που ωστόσο έχουν ως κοινό παρονομαστή τις μετοχές- τέρας, η ιστορία των οποίων έχει αναστατώσει τις τελευταίες εβδομάδες την ελληνική κοινή γνώμη.

Η πρώτη αποκάλυψη έχει να κάνει με μία απίστευτη εξέλιξη πριν από ακριβώς 5 χρόνια και συγκεκριμένα το 2006, όταν κάτοχος δύο τέτοιων μετοχών τις πούλησε στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τα αποδεικτικά στοιχεία που θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας είναι ακλόνητα.

Συγκεκριμένα, παρουσιάζεται η ένορκη βεβαίωση ατόμου, το οποίο συμμετείχε σε αυτή τη διαδικασία πώλησης των μετοχών κι ήταν σε θέση να γνωρίζει τις λεπτομέρειες, παρά το γεγονός ότι ο κάτοχος των μετοχών έχει υπογράψει συμφωνία εμπιστευτικότητας ως προς τη διαδικασία πώλησης αλλά και το αντίτιμο.

Ο καθένας αντιλαμβάνεται πως το γεγονός και μόνο ότι δύο μετοχές πωλήθηκαν έναντι αντιτίμου το 2006 ανατρέπει τη μέχρι τώρα πάγια τακτική της Εθνικής Τράπεζας, η οποία από το 1936 και μετά αρνείται πεισματικά κι επίμονα να αναγνωρίσει την αξία των μετοχών αυτών.

Όλα τα στοιχεία τα οποία έχει φέρει στη δημοσιότητα μέχρι σήμερα η zougla.gr πιστοποιούν την εμμονή της Εθνικής Τράπεζας να αρνείται κάθε αξία των μετοχών αυτών, αλλά και να μη δημοσιοποιεί ποτέ ντοκουμέντα που θα επιβεβαίωναν την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της συγχώνευσης της «Τράπεζας της Ανατολής» με την Εθνική.

Η δεύτερη υπόθεση που αποκαλύπτεται στην τηλεοπτική εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» βασίζεται στις μαρτυρίες του επιχειρηματία Ευρυδιάδη Μετοχαράκη, ο οποίος αποκαλύπτει πως μία σειρά από μεγάλες επενδύσεις που υλοποιήθηκαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Εμφύλιο στην Ελλάδα έχουν επί της ουσίας χρηματοδοτηθεί από μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής».

Ο Ευρυδιάδης Μετοχαράκης, ο οποίος τουλάχιστον 3 φορές ενημέρωσε πρωθυπουργούς αυτής της χώρας για την ύπαρξη των μετοχών αυτών και τελικά παρέδωσε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ειδικό φάκελο με λεπτομέρειες επί της ύπαρξης των μετοχών αυτών, αλλά και επενδυτικό σχέδιο ομάδας Ελλήνων επιχειρηματιών, το οποίο θα βασιζόταν σε χρηματοδότηση από τις μετοχές αυτές, υποστηρίζει με στοιχεία πως οι μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα, οι οποίες λειτούργησαν ως βασικά οχήματα της μεταπολεμικής ανοικοδόμησης, υλοποιήθηκαν από την αξία των μετοχών αυτών.

Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες του κ. Μετοχαράκη, η ίδια η χρηματοδότηση ενός μεγάλου μέρους της βοήθειας Μάρσαλ έγινε επί τη βάσει των μετοχών της «Τράπεζας της Ανατολής».

Οι δύο αποκαλύψεις θα επιβεβαιώσουν αυτό που από την αρχή επιχείρησε να αποδείξει η αλληλουχία των δημοσιογραφικών ερευνών από τη zougla.gr, το ότι δηλαδή η ιστορία των μετοχών της «Τράπεζας της Ανατολής» κρύβει τις σκοτεινές πτυχές και τη βασανιστική διαδρομή του νέου ελληνικού κράτους, από το 1904 μέχρι και τις μέρες μας, όπου οι πρωταγωνιστές είναι από απλοί επιχειρηματίες της ελληνικής διασποράς έως και ακόμη απλοϊοκότεροι καταθέτες του υστερήματός των στην «Τράπεζα της Ανατολής» έως κολοσσιαία τραπεζικά ιδρύματα της Κεντρικής Ευρώπης, πρωθυπουργοί, υπουργοί, τραπεζίτες κι επιχειρηματίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις