Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πάτρα : Μεθοδευμένη εξόρμηση από προτεστάντες – Αψυχολόγητη αντίδραση της Μητρόπολης

Πάτρα : Μεθοδευμένη εξόρμηση από προτεστ...
Ξανάλατος Νίκος

Γέμισαν την πόλη τσάντες με θρησκευτικό υλικό

Μια προσεκτική και μεθοδευμένη επιχείρηση των προτεσταντών, βρίσκεται όπως δείχνουν μέχρι τώρα τα στοιχεία σε εξέλιξη, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου της Πάτρας. Ένα φορτηγό τύπου βαν, γεμάτο με τσάντες (ΦΩΤΟ) που περιέχουν την Καινή Διαθήκη στην μετάφραση της στην δημοτική γλώσσα, ένα CD MP3 στο οποίο ακούγεται η Καινή Διαθήκη στην δημοτική σε αφήγηση με μουσική υπόκρουση, αλλά και συνοδευτικά έντυπα που εκτός των άλλων περιέχουν και προτροπές για μαθήματα ερμηνείας της Καινής Διαθήκης κατ οίκον, κυκλοφορεί στις συνοικίες και παιδιά που το συνοδεύουν τις κρεμάνε στις εξώπορτες των σπιτιών.

Κύκλοι της Εκκλησίας μας κάνουν λογο για Προτεστάντες καθώς η αυτοβιογραφία ενός προσώπου το οποίο φέρεται από τα έγγραφα να είναι… ιεραπόστολος, παραπέμπει στην συγκεκριμένη αίρεση.

Μάλιστα, υπάρχουν  διευθύνσεις και τηλέφωνα στην Αθήνα, στα οποία ο κάθε ένας μπορεί να απευθυνθεί για περισσότερες πληροφορίες.

Δυστυχώς όμως, για ακόμα μια φορά από την επιτροπή κατά των αιρέσεων, βγήκε ανακοίνωση στον τοπικό τύπο, η οποία φέρεται να είναι σε γνώση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, με   την οποία καλούνται οι Πατρινοί να μην ανοίξουν την σακούλα- γίνεται και αναφορά σε περιεχόμενο Διαβόλου και να καταστρέψουν το περιεχόμενό της.

Με την περιέργεια που με διακρίνει, Χριστιανός Ορθόδοξος είμαι και μάλιστα αρκετά πιο θεοσεβούμενος από μερικους παπάδες, άνοιξα την σακούλα και εξέτασα προσεκτικά φωτογραφίζοντας το περιεχόμενο της.

Περιέχει μεταξύ άλλων ( ΦΩΤΟ), μια Καινή Διαθήκη σε μετάφραση στην Δημοτική, σε βιβλίο και CD,   έργο μεγάλων και υψηλού κύρους Καθηγητών Πανεπιστημίου όπως του Γεωργίου Γαλιτη, του Ιωαννη Καραβιδοπουλου και δυο ακόμα,   ενώ στις πρώτες σελίδες της είναι εισαγωγικά κείμενα θαυμασμού του έργου των καθηγητών, (ΦΩΤΟ) από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κηρό Σεραφείμ, αλλά και τον Πατριαρχη Ιεροσολύμων κηρό Διόδωρο τον Α!

Ερωτώ λοιπόν τους συντάκτες της επιστολής στον τοπικό τύπο:

Να τα καταστρέψω και αυτά, για ποιο λογο;

Είναι παραποιημένα τα κείμενα του βιβλίου;

Αν είναι,  ποια είναι τα παραποιημένα κείμενα, μέσω των οποίων οι προτεστάντες προσπαθούν να μας παραπλανήσουν;

Αν είναι παραποιημένα τα κείμενα των καθηγητών, αυτό δεν θα έπρεπε να προκαλέσει την ακαριαία νομική αντίδραση της Ιεράς Συνόδου, που δια του μακαριστού Προέδρου της το 1988, έδωσε την συγκατάθεση της για την έκδοση του βιβλίου;

Μήπως, σεβαστοί Πατέρες της τοπικής Εκκλησίας, είστε υπερβολικοί και με γνώμονα τον φόβο προκειμένου να αντιμετωπίσετε τους προτεστάντες, προτείνετε μέσω της ανακοίνωσης στον Ορθόδοξο Χριστιανό της πόλης μας, να περάσει από Χριστιανικές σε Μεσαιωνικές πράξεις;

Υ.Γ. Εγώ θα τα φυλάξω αυτά τα δυο- βιβλίο και cd-  και περιμένω την απάντησή σας εάν θα πρέπει να το διαβάσει και να το ακούσει η κόρη μου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις