Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επίσκεψη του Δ.Σ της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας στον κ. Παναγιωτόπουλο Γιώργο

Επίσκεψη του Δ.Σ της Περιφερειακής Ομοσπ...

Για τον προγραμματισμό της νέας σχολικής χρόνιας που αφορά τα Ειδικά Σχολεία

 

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας  (ΠΟΜΑμεΑ) κ. Αντώνης Χαροκόπος, ο ταμίας κ. Ανδρέας Λίβανος και ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πατρών κ. Περικλής Ρογκάλας συναντήθηκαν με τον Περιφερειακό Δ/ντή Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας κ. Παναγιωτόπουλο Γιώργο, την Τρίτη 19 Ιουλίου 2011, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με τον προγραμματισμό της νέας σχολικής χρόνιας που αφορά τα Ειδικά Σχολεία. Στην εν λόγω συνεργασία συζητήθηκαν οι διορισμοί για το ειδικό και βοηθητικό προσωπικό, που παρέχει έργο στα Ειδικά Σχολεία, οι διορισμοί εκπαιδευτικών με ειδικές ανάγκες, οι συνενώσεις των σχολείων και η εφαρμογή του «Καλλικράτη» σε αυτά, καθώς και η στέγαση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πατρών.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος μετά τη συγκεκριμένη συνεργασία, που έλαβε χώρα σε εποικοδομητικό και θετικό κλίμα, δήλωσε ότι: «Τα ζητήματα της ισότητας και του σεβασμού της διαφορετικότητας είναι ανάγκη να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε οργανωμένη και δημοκρατική κοινωνία, κατ’ επέκταση και στον εκπαιδευτικό χώρο. Το δικαίωμα στην εκπαίδευση αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και ως τέτοιο οφείλεται να παρέχεται σε όλα τα άτομα, ανεξάρτητα των ιδιαιτεροτήτων που μπορεί να φέρουν. Ειδικότερα, τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες αποτελούν ενεργό και αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας και μέσω της καταξιωμένης παρουσίας τους, σε πολλούς χώρους, μας επιβεβαιώνουν καθημερινά ότι η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών μάθησης, ποιότητας ζωής και επαγγελματικής αποκατάστασης είναι υπόθεση ΟΛΩΝ και πολύ περισσότερο των εμπλεκόμενων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η Περιφερειακή  Διεύθυνση Εκπαίδευσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδος την προηγούμενη σχολική χρονιά απέδειξε έμπρακτα, μέσω του αριθμού προσλήψεων του ειδικού και βοηθητικού προσωπικού-ο υψηλότερος τα τελευταία χρόνια-πόσο ενεργά στηρίζει την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Θέλω να τονίσω ότι με την ίδια ζέση θα συνεχίσουμε και την σχολική χρονιά που έπεται σε συνεργασία τόσο με το Υπουργείο Παιδείας, όσο και με τα μέλη της ΠΟΜΑμεΑ, αλλά και με τους συλλόγους γονέων ατόμων με ειδικές ανάγκες και λοιπών σχετικών φορέων ώστε τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, να χαίρουν ίσων ευκαιριών».

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας (ΠΟΜΑμεΑ) κ. Αντώνης Χαροκόπος, ο ταμίας κ. Ανδρέας Λίβανος και ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πατρών κ. Περικλής Ρογκάλας συναντήθηκαν με τον Περιφερειακό Δ/ντή Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας κ. Παναγιωτόπουλο Γιώργο, την Τρίτη 19 Ιουλίου 2011, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με τον προγραμματισμό της νέας σχολικής χρόνιας που αφορά τα Ειδικά Σχολεία.

Στην εν λόγω συνεργασία συζητήθηκαν οι διορισμοί για το ειδικό και βοηθητικό προσωπικό, που παρέχει έργο στα Ειδικά Σχολεία, οι διορισμοί εκπαιδευτικών με ειδικές ανάγκες, οι συνενώσεις των σχολείων και η εφαρμογή του «Καλλικράτη» σε αυτά, καθώς και η στέγαση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πατρών.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος μετά τη συγκεκριμένη συνεργασία, που έλαβε χώρα σε εποικοδομητικό και θετικό κλίμα, δήλωσε ότι: «Τα ζητήματα της ισότητας και του σεβασμού της διαφορετικότητας είναι ανάγκη να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε οργανωμένη και δημοκρατική κοινωνία, κατ’ επέκταση και στον εκπαιδευτικό χώρο. Το δικαίωμα στην εκπαίδευση αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και ως τέτοιο οφείλεται να παρέχεται σε όλα τα άτομα, ανεξάρτητα των ιδιαιτεροτήτων που μπορεί να φέρουν.

Ειδικότερα, τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες αποτελούν ενεργό και αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας και μέσω της καταξιωμένης παρουσίας τους, σε πολλούς χώρους, μας επιβεβαιώνουν καθημερινά ότι η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών μάθησης, ποιότητας ζωής και επαγγελματικής αποκατάστασης είναι υπόθεση ΟΛΩΝ και πολύ περισσότερο των εμπλεκόμενων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η Περιφερειακή  Διεύθυνση Εκπαίδευσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδος την προηγούμενη σχολική χρονιά απέδειξε έμπρακτα, μέσω του αριθμού προσλήψεων του ειδικού και βοηθητικού προσωπικού-ο υψηλότερος τα τελευταία χρόνια-πόσο ενεργά στηρίζει την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Θέλω να τονίσω ότι με την ίδια ζέση θα συνεχίσουμε και την σχολική χρονιά που έπεται σε συνεργασία τόσο με το Υπουργείο Παιδείας, όσο και με τα μέλη της ΠΟΜΑμεΑ, αλλά και με τους συλλόγους γονέων ατόμων με ειδικές ανάγκες και λοιπών σχετικών φορέων ώστε τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, να χαίρουν ίσων ευκαιριών».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις