Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Tραβούν χειρόφρενο τα ταξί λόγω...απελευθέρωσης-Κατάληψη στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών

Πάτρα:Tραβούν χειρόφρενο τα ταξί λόγω......

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζεται ο κλάδος

Χειρόφρενο τραβούν σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί στην Πάτρα και σε άλλες μεγάλες πόλεις, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, ενάντια στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Οι ιδιοκτήτες ταξί προχωρούν σήμερα σε 24ωρη απεργία και σε αποκλεισμούς υπουργείων και Διευθύνσεων Συγκοινωνιών. Η κατάληψη της αντίστοιχης διεύθυνσης στην Πάτρα θα γίνει στις 10 το πρωί.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε να προχωρήσει σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης, μετά τις ανακοινώσεις του νέου Υπουργού Μεταφορών την απελευθέρωση των ταξί.Σήμερα τα ταξί τραβούν χειρόφρενο από τις 5 π.μ. έως και 5 π.μ. της Πέμπτης σε Αθήνα, Πειραιά,Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Κρήτη, ενώ όπως είπαν θα ακολουθήσουν και άλλες κινητοποιήσεις.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο thebest.gr ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Πάτρας Παναγιώτης Σκέντζος «τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζουμε δεν τις φαντάζεται νους ανθρώπου, θα αποκλείσουμε μέχρι και την Βουλή, αν χρειαστεί».

Ήδη από χθες συνεδρίασε  το Δ.Σ. του συλλόγου της Πάτρας όπου αποφασίστηκε να προχωρήσει ο κλάδος σε σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων, όπως απεργίες, αποκλεισμούς δρόμων, παραστάσεις διαμαρτυρίας, κ.ά., σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία.

Η απελευθέρωση έχει προκαλέσει αναστάτωση στους επαγγελματίες του κλάδου όλης της χώρας. Για σήμερα είχε προγραμματιστεί συνάντηση των συνδικαλιστών με τον Υπουργό Υποδομών κ. Ραγκούση, η οποία μετατίθεται για αύριο,λόγω του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου.

Η απελευθέρωση του επαγγέλματος αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρό πλήγμα με τη μείωση του τζίρου τους, λόγω της κρίσης, κατά 60%.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις