Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών - Δεν υπήρξε συναίνεση

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχ...

Αποχωρούν απο το προεδρικό μέγαρο

ΩΡΑ 16.50. Πριν απο λίγο η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της τόνισε μεταξύ άλλων "σε κάθε τομέα υπάρχει κυριαρχία μονοπωλίων και ανταγωνισμών. Αυτό συμβαίνει και ανάμεσα στα κράτη της Ε.Ε. Εμείς λέγαμε ότι η οικονομική ανισομετρία θα οξυνθεί, η σύγκλιση μισθών, τιμών και επιπέδου ζωής δεν θα υπάρξει".

Παράλληλα επεσήμανε οτι "η οικονομική ανισομετρία φέρνει και πολιτική ανισομετρία. Εξήγησα στη σύσκεψη με ποια έννοια λέμε ότι ασκείται στο λαό τρομοκρατία και ωμός εκβιασμός. Η κρίση είναι βαθειά και η απειλή για το λαό μεγάλη. Εννοούμε να βάζεις εκβιαστικά διλήμματα ενταγμένα σε ένα σκοπό. Να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για να διατηρηθούν και να διευρυνθούν τα κέρδη των ομίλων σε βάρος ενός χρεωκοπημένου λαού. Θεωρούμε ότι στο επίκεντρο υπάρχει ένα δίλλημα και είναι θέμα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού να διαλέξει. Είναι πραγματικό το δίλημμα ανάμεσα στην οριστική χρεωκοπία και να βοηθήσει έτσι την ανάκαμψη της κερδοφορίας, στηρίζοντας τη συμμαχία της Ε..Ε. Το άλλο σκέλος είναι με τη στάση του να οδηγήσει στην ενίσχυση του ενιαίου μετώπου με στόχο με σχεδιασμένη επίθεση για να ανατραπούν τα μονοπώλια. Αυτή η επιλογή δε σημαίνει ότι παλεύεις για το αυριο μόνο. Μπορεί να κερδίσεις μάχης και να χάσεις μια δυο μάχες. Προετοιμάζεσαι όμως για τη μάχη απέναντι στη δικτατορία του κεφαλαιου. Αναγκαίος και βασικός όρος για να τα βγάλει πέρα το κίνημα είναι να συμπαραταχθεί με το ΚΚΕ"

ΩΡΑ 16.26 Μόλις αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Πληροφορίες θέλουν τον Πρωθυπουργό απευθυνόμενο στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να του είπε: «Αφού δεν συναινείς, θα προχωρήσω μόνος μου - Εκλογές το 2013»

ΩΡΑ 16.00 Oλοκληρώθηκε πριν απο ελάχιστα λεπτά η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο και όλα δείχνουν ότι δεν επιτεύχθηκε συναίνεση. Σε λίγη ώρα οι πολιτικοί αρχηγοί κάνουν θα κάνουν δηλώσεις απο τα πολιτικά τους γραφεία ή τη βουλή.

Η δήλωση του πρωθυπουργού θα γίνει μετά τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών απο το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πιθανόν να μη γίνει και ανακοίνωση γραπτή απο την προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο μόνος που έκανε δήλωση έξω απο το Προεδρικό μέγαρο κατα την αποχώρησή του ήταν ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ο οποίος τόνισε σε υψηλούς τόνους "Δεν κατάλαβαν οι άνθρωποι ότι αν δεν τα ειχε  βρει ο Μιλτιαδης με το Θεμιστοκλη δεν θα έμεναν στην ιστορία. Η καρεκλα κάποιων είναι πανω από την Ελλάδα".

Αμέσως μετά την αποχώρηση των πολιτικών αρχηγών, ο Πρωθυπουργός είχε  μια τετ α τετ συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ανοίγοντας τη συζήτηση τόνισε την ανάγκη να επιτευχθεί άμεσα εθνική συνεννόηση για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά την κρίση. Οπως μετέδωσετο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι απαιτείται ακόμη να ληφθούν εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή καθώς και να στοχεύουν στην προστασία των οικονομικά αδυνάτων.

Διαβάστε ακόμα

Τα χιουμοριστικά παραλειπόμενα της ...σκυθρωπής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις