Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: 7.000 άτομα φώναξαν "πάρτε το μνημόνιο και φύγετε απο εδώ" -ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: 7.000 άτομα φώναξαν  "πάρτε ...

Απο τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων στην καρδιά της πόλης

Η πρώτη εικόνα από Πάτρα 10 λεπτά πριν την ώρα έναρξης της κινητοποίησης. Όλα δείχνουν ότι ο κόσμος θα είναι πολύς

Η πρώτη εικόνα από Πάτρα 10 λεπτά πριν τ...

Η πρώτη εικόνα από Πάτρα 10 λεπτά πριν την ώρα έναρξης της κινητοποίησης. Όλα δείχνουν ότι ο κόσμος θα είναι πολύς

Ώρα 23.00 Παραμένουν ακόμη και τώρα στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα οι συγκεντρωμένοι που διαμαρτύρονται για την κρίση. Κάποιοι ανανεώνουν το ραντεβού για αύριο το βράδυ. Οι συγκεντρωμένοι κρατάνε ένα πανό που γράφει το σύνθημα στα ισπανικά και ελληνικά "Είμαστε ξύπνιοι. Τι ώρα είναι; Ώρα να φύγουν!".

Ώρα 21.50 Στο Σύνταγμα στην Αθήνα βρίσκονται περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι και ο αριθμός όσο περνάει η ώρα όλο και θα αυξάνεται. Κλειστοί από τους διαδηλωτές είναι όλοι οι δρόμοι του κέντρου από το Σύνταγμα μέχρι και την Ομόνοια.

Κανείς από όσους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, γεγονός που αποδίδεται  στην υπερφόρτωση του δικτύου, καθώς οι χιλιάδες διαδηλωτές στέλνουν συνέχεια φωτογραφίες και βίντεο στο Facebook.

Ώρα 21.00 Στην Πλατεία Γεωργίου της Πάτρας πρωταγωνιστεί αυτή την ώρα η ευρηματικότητα των νέων ανθρώπων. Νέοι ηλικίας 18, 19 και 20 ετών είναι  καθιστοί στο κέντρο της πλατείας,  προσέχοντας να μην χαλάσουν το γκαζόν που έχει τοποθετηθεί για την πρωτομαγιά.

Οι νέοι έχουν σφυρίχτρες και κατά  διαστήματα σηκώνονται, σφυρίζουν και φωνάζουν συνθήματα όπως "ε, ε, ε, οοο, πάρτε το μνημόνο και φύγετε από δω",  "Ούστ" και "Εεε, οοο, ακούστε Ισπανοί τι γίνεται εδώ".

Οι νέοι μοιράζουν επίσης φέιφ βολάν με τα δικά τους σκίτσα και συνθήματα.

Ώρα 20.50 Στο Ηράκλειο, τα Χανιά, το Λασίθι και το Ρέθυμνο πραγματοποιούνται αυτή την ώρα μαζικές ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Πρωταγωνιστές οι νέοι άνθρωποι.

Ώρα 20.30 Περισσότερα απο 7.000 άτομα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, αριθμός πρωτοφανής για κινητοποίηση τα τελευταία χρόνια και μάλιστα απόγευμα Τετάρτης. Το σημαντικό είναι  ότι τα άτομα αυτά εναλάσσονται συνεχώς πράγμα που σημαίνει  ότι ο συνολικός αριθμός όσων έχουν περάσει ήδη από την πλατεία είναι διψήφιος.

Το γεγονός μάλιστα ότι υπάρχουν οργανωτικές αδυναμίες όπως η απουσία μουσικής και πανό που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως πόλος έλξης κάνουν ακόμη πιο εντυπωσιακή την όλη κινητοποίηση.

Ώρα 20.20 Αθήνα: «Ξυπνήσαμε» και «Ξυπνήσαμε ήρθε η ώρα να φύγετε» γράφουν τα πανό των «Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα». Πρόκειται για μήνυμα- απάντηση  στους Ισπανούς διαδηλωτές που κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα «Μη φωνάζετε δυνατά, οι Έλληνες κοιμούνται».

Το Reuters μιλάει για περίπου 20.000 που διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας

Ώρα 19.35 Πάνω από 5.000 άτομα συγκετρώθηκαν στην Πλατεία Γεωργίου ενώ η προσέλευση συνεχίζεται από όλα τα σημεία. Ανάμεσά τους και πολλοί ηλικιωμένοι αλλά και μαμάδες με τα μωρά τους στα καρότσια. Εκτιμάται ότι όσο περνάει η ώρα ο αριθμός των συγκεντρωμένων θα αυξάνεται.

Ώρα 19.32 Οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα στην Αθήνα φωνάζουν ¨αίσχος" και τραγουδούν τον εθνικό ύμνο. Κλειστές  είναι  η Βασιλίσσης Σοφίας και η Αμαλίας.

Ώρα 19.18 Πάνω από 3.000 κόσμος έχει συγκεντρωθεί μέχρι αυτή τη στιγμή στην Πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, που θυμίζει  προεκλογική συγκέντρωση μεγάλου κόμματος στις χρυσές εποχές της δόξας τους. Οι μισοί από τους συγκεντρωμένους είναι νέοι σε ηλικία και οι άλλοι μισοί άτομα όλων των ηλικιών και των τάξεων.

Το χαρακτηριστικό είναι ότι δεν υπάρχει ούτε ένα πανό, ενώ απουσιάζει και η μουσική. Η διαμαρτυρία μέχρι στιγμής είναι σιωπηλή,  χωρίς φιέστες. Ο κόσμος εξακολουθεί να συρρέει κατά δεκάδες.

Ώρα: 19.17 Κατά χιλιάδες συρρέουν οι «αγανακτισμένοι» στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης με... ξυπνητήρια καλώντας τους κατοίκους της πόλης να «ξυπνήσουν» και να βγουν στους δρόμους. Πάνω από 5.000 άνθρωποι έχουν ήδη συγκεντρωθεί.

Ώρα 18:50: Εκατοντάδες άτομα έχουν ήδη φτάσει στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. Το ραντεβού είναι για τις 7 και μετά.

Ώρα 18:40: Αθηναϊκά ηλεκτρονικά μέσα Ενημέρωσης που συντάκτες τους παρακολουθούν την κινητοποίηση στην Αθήνα εκτιμούν ότι στο Σύνταγμα ήδη βρίσκονται περισσότεροι από 20.000 πολίτες.

Ώρα 18:20: Πολύς κόσμος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται στο Σύνταγμα, στην Αθήνα. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ήδη βρίσκονται στο χώρο της συγκέντρωσης 10.000 άτομα ενώ φτάνουν συνεχώς κι άλλοι πολίτες, στη συντριπτική τους πλιεοψηφία νέοι. Ήδη διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

Ώρα 17:10: 6.267 άτομα είχαν δηλώσει έως τις 5:05 το απόγευμα ότι θα λάβουν μέρος στην κινητοποίηση που γίνεται στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, κατά των σκληρών οικονομικών μέτρων, στα πρότυπα των Ισπανικών κινητοποιήσεων. Το ίδιο εντυπωσιακή είναι η ανταπόκριση σε όλη την Ελλάδα, καθώς ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν σήμερα το απόγευμα σε όλες τις πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα, έως το μεσημέρι είχαν δηλώσει συμμετοχή στην κινητοποίηση που θα γίνει στο Σύνταγμα περισσότερα από 27.000 άτομα. Στις πλατείες της χώρας θα είναι στραμμένα και τα μάτια τόσο της κυβέρνησης όσο και της τρόικας, που φοβούνται ότι αυτή η αυθόρμητη διαμαρτυρία των πολιτών που οργανώθηκε μέσω facebook, μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην εφαρμογή της πολιτικής που έχουν αποφασίσει.

Στη Δυτική Ελλάδα πέρα απο τη συγκέντρωση της Πάτρας έχουν προγραμματιστεί αντίστοιχες διαδηλώσεις στην πλατεία Φανερωμένης στο Αίγιο, στην πλατεία Ιατρίδη του Πύργου, στο Αγρίνιο στην Πλατεία Δημοκρατίας και στη Ναύπακτο στην πλατεία του λιμανιού.


Ώρα 08:09

Ραντεβού με την ειρηνική επανάσταση έχουν δώσει για σήμερα χιλιάδες Πατρινοί και κάτοικοι άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας. Η συνεχιζόμενη σκληρή λιτότητα αλλά και η εξέγερση των νέων της Ισπανίας με τις μαζικές συγκεντρώσεις στις πλατείες, ενέπνευσε μια ομάδα πατρινών, οι οποίοι καλούν μέσω του facebook τους πολίτες σε αντίστοιχη κινητοποίηση.

Η διαμαρτυρία έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη 25 Μαΐου από τις 7 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου με τους διοργανωτές να υποστηρίζουν πως θα διαρκέσει μέχρι την… επίλυση!

Μέχρι στιγμής στη σελίδα που έχει δημιουργηθεί για την εκδήλωση έχουν δηλώσει ότι θα παραβρεθούν 4.702 άτομα!Όπως αναφέρεται στην ομάδα Patras Greek Revolution στο facebook: «Ας αρχίσουμε την ειρηνική επανάσταση στην πόλη μας. Έξω από κόμματα, χωρίς φασαρίες, χωρίς κουκούλες, χωρίς βία, στα χνάρια των Ισπανών αδελφών μας!

Παρακάτω σας παραθέτω το μανιφέστο των Ισπανών που έχουν κατέβει στους δρόμους. Πάνω κάτω πιστεύω πως αντιπροσωπεύει και τα δικά μας θέλω !

Στο άρθρο αυτό μεταφράζουμε και αναδημοσιεύουμε από την ισπανόφωνη ιστοσελίδα http://democraciarealya.es/ το μανιφέστο πολιτών ενάντια στο πολιτικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η διατύπωση του μανιφέστο είναι ενωτική, αφήνοντας στην άκρη ιδεολογίες, κομματικές ταμπέλες, θρησκείες, και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που ζουν στην Ισπανία. Ανάλογο μανιφέστο έχει δημοσιευθεί και από πολίτες της Πορτογαλίας.

toma la calle 15-05-2011

Είμαστε απλοί άνθρωποι. Είμαστε σαν εσάς: τους ανθρώπους, που ξυπνούν κάθε πρωί για να σπουδάσουν, να εργαστούν ή να βρουν δουλειά, άνθρωποι που έχουν οικογένεια και φίλους. Οι άνθρωποι, που δουλεύουν σκληρά κάθε ημέρα για να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον για τους γύρω τους.

Μερικοί από μας θεωρούνται προοδευτικοί, άλλοι συντηρητικοί. Μερικοί από εμάς πιστεύουν στο Θεό, μερικοί όχι. Μερικοί από εμάς έχουν σαφώς καθορισμένες ιδεολογίες, άλλοι είναι απολιτίκ, αλλά είμαστε όλοι ανήσυχοι και εξοργισμένοι για τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προοπτικές που βλέπουμε γύρω μας: τη διαφθορά ανάμεσα σε πολιτικούς, επιχειρηματίες, τραπεζίτες, αφήνοντας μας αβοήθητους, χωρίς φωνή.

Αυτή η κατάσταση έχει γίνει κανονικά, μια καθημερινή ταλαιπωρία, χωρίς ελπίδα. Αλλά αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να την αλλάξουμε. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τα πράγματα, ήρθε η ώρα να οικοδομήσουμε μια καλύτερη κοινωνία μαζί. Ως εκ τούτου, υποστηρίζουμε ότι:

Οι προτεραιότητες για κάθε προηγμένη κοινωνία πρέπει να είναι η ισότητα, η πρόοδος, η αλληλεγγύη, η ελευθερία του πολιτισμού, η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη, η ευημερία και η ευτυχία των ανθρώπων.

Αυτά είναι αναφαίρετες αξίες που πρέπει να ισχύουν στην κοινωνία μας: το δικαίωμα στη στέγαση, την απασχόληση, τον πολιτισμό, την υγεία, την εκπαίδευση, την πολιτική συμμετοχή, την ελεύθερη προσωπική ανάπτυξη, καθώς και τα δικαιώματα των καταναλωτών για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή.

Η τρέχουσα κατάσταση της κυβέρνησης και του οικονομικού μας συστήματος, δεν φροντίζουν αυτά τα δικαιώματα, και με πολλούς τρόπους αποτελούν εμπόδιο για την πρόοδο της ανθρωπότητας."

Την ιδια ώρα αντίστοιχες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας οργανώνονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι Ελληνες «Ιndignados» διευκρινίζουν ότι δεν θα υπάρχει κομματικός χρωματισμός και «ο καθένας καλείται να εκφράσει τον εαυτό του».

Οι διαχειριστές της σελίδας για τη συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο αναφέρουν μεταξύ άλλων: "Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες".

Μέχρι χθες είχαν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν 11.000 πολίτες στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης και 3.000 στη συγκέντρωση της Αθήνας όπου όμως υπήρξε "τεχνικό" πρόβλημα στην ιστοσελίδα του καλέσματος στη διαδήλωση. Για την συγκέντρωση της Πάτρας έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 4.500 άτομα.

Διαβάστε ακόμα

Γιατί θα πάω το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου, στο Σύνταγμα, στον Λευκό Πύργο, στις πλατείες όλης της χώρας

"Εξόριστα" τα κόμματα από τις, συγκεντρώσεις αλά ισπανικά σε Πάτρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Ξυπνήσαμε; Συγκεντρώσεις αλά ισπανικά αύριο το απόγευμα σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη

Ισπανοί: «Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες»- Γίναμε σύνθημα προς αποφυγή

Μάς πήραν στο ψιλό οι Ισπανοί και έχουν δίκιο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις