Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Έξυπνες Πόλεις Σενάρια και Εφαρμογές

Έξυπνες Πόλεις Σενάρια και Εφαρμογές

Έρευνα του ΙΤΥ

Το Ευρωπαϊκό έργο SmartSantander (www.smartsantander.eu/) προωθεί ένα μοναδικό στον κόσμο ερευνητικό «εργαστήριο»: μια υποδομή εγκατεστημένη στην έκταση μιας αστικής περιοχής, για την υποστήριξη εφαρμογών στο πλαίσιο μιας «έξυπνης πόλης». Ως μέρος του έργου αυτού, οι εταίροι του έργου, ένας εκ των οποίων είναι το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (http://www.cti.gr/) της Πάτρας, θα ήθελαν την άποψή σας πάνω στις εφαρμογές και υπηρεσίες τις οποίες θα προωθήσει το έργο.

Στο σχετικό ερωτηματολόγιο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του έργου, παρατίθενται ένα πλήθος από εφαρμογές και υπηρεσίες, μερικές από τις οποίες απευθύνονται άμεσα στους πολίτες, ενώ άλλες τους επηρεάζουν έμμεσα. Τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων αυτών θα βοηθήσουν στην λήψη αποφάσεων σχετικά με το ποιες εφαρμογές και υπηρεσίες θα προωθηθούν στο πλαίσιο του έργου.

Το SmartSantander θα υλοποιηθεί κατά κύριο λόγο στην πόλη του Santander (Σανταντέρ) στη βόρεια Ισπανία, παρόλα αυτά στόχος μας είναι να φτάσουμε σε ένα καθολικό μοντέλο έξυπνης πόλης, το οποίο θα μπορεί να εφαρμοστεί οπουδήποτε στην Ευρώπη ή στον κόσμο. Συνεπώς, είναι πολύ σημαντικό να συλλέξουμε τις γνώμες των πολιτών, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους, ώστε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες που θα υλοποιηθούν.

Θα θέλαμε να μοιραστείτε μαζί μας την προσωπική σας άποψη έτσι ώστε  να αποτυπωθούν οι δυνατότητες και οι ιδιαιτερότητες που αφορούν τη Ελλάδα και ιδιαίτερα την πόλη της Πάτρας. Παρακαλούμε συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο της έρευνας: http://www.smartsantander.eu/survey/

Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών
Ερευνητική Μονάδα 1
http://www.cti.gr
http://ru1.cti.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being