Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Σοκ και δέος" κατά της Λιβύης - "Σφυροκοπούν" οι σύμμαχοι τον Καντάφι

"Σοκ και δέος" κατά της Λιβύης...

Τουλάχιστον 48 νεκροί από τους χθεσινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς των δυτικών δυνάμεων

Τουλάχιστον 48 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο το Σάββατο από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και τους πυραύλους που εξαπέλυσαν δυτικές δυνάμεις σε πολλές πόλεις της Λιβύης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή της λιβυκής κυβέρνησης.

Μαχητικά αεροσκάφη, υποβρύχια και σκάφη επιφανείας δυτικών κρατών, με την υποστήριξη αραβικών κρατών, λαμβάνουν μέρος στις επιχειρήσεις που άρχισαν χθες για να επιβληθεί η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και να εμποδιστούν οι δυνάμεις του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι να επιτεθούν σε άμαχους και να καταλάβουν τη Βεγγάζη, που ελέγχεται από τους εξεγερμένους.

Βρετανικά καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά τύπου Tornado εξαπέλυσαν επιθέσεις στη Λιβύη, ανακοίνωσαν την Κυριακή αξιωματούχοι του υπουργείου Αμυνας στο Λονδίνο.

Πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και της Βρετανίας εκτόξευσαν κάπου 110 πυραύλους τύπου Τόμαχοκ εναντίον περίπου 20 στόχων του συστήματος αεράμυνας στην Τρίπολη και στη Μιζουράτα.
Ο ηγέτης της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι δήλωσε το Σάββατο ότι θα εξοπλίσει τους πολίτες για να υπερασπιστούν τη Λιβύη από αυτή που αποκάλεσε "αποικιοκρατική, σταυροφορική" επίθεση από Δυτικές δυνάμεις οι οποίες εξαπέλυσαν αεροπορικά πλήγματα εναντίον των στρατευμάτων του.

"Είναι πλέον απαραίτητο να ανοίξουν οι αποθήκες και να οπλιστούν όλες οι μάζες με κάθε είδους όπλα για να προασπίσουν την ανεξαρτησία, την ενότητα και την τιμή της Λιβύης", είπε ο Καντάφι σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση μερικές ώρες μετά την έναρξη των αεροπορικών και πυραυλικών πληγμάτων.
"Καλούμε όλους τους λαούς και τους πολίτες των Αραβικών και Ισλαμικών εθνών, της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής να συμπαρασταθούν στον ηρωικό λαό της Λιβύης ώστε να αντιμετωπίσει αυτή την επίθεση, που πρόκειται μόνο να αυξήσει την δύναμη, την αποφασιστικότητα και την ενότητα του λαού της Λιβύης", πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε την Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική "πεδίο μάχης" και προειδοποίησε ότι τα συμφέροντα των χωρών της περιφέρειας βρίσκονται σε κίνδυνο στο εξής, απειλώντας να επιτεθεί σε "στρατιωτικούς και πολιτικούς" στόχους στις χώρες αυτές.
Ριπές αντιαεροπορικών όπλων ακούστηκαν πριν από λίγο στην πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη, ακολουθούμενες από εκρήξεις και πυρά πολυβόλων, σύμφωνα με μαρτυρίες τις οποίες επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις