Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παγκόσμια ανησυχία μετά την έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο-Εκτιμήσεις για σκόπιμη ενέργεια!

Παγκόσμια ανησυχία μετά την έκρηξη σε πυ...

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης στην Ιαπωνία μετά τον φονικό σεισμό - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Η ραδιενέργεια που εκλύθηκε σε μία ώρα από τον ιαπωνικό πυρηνικό αντιδραστήρα Φουκουσίμα Νο1, που καταστράφηκε σήμερα έπειτα από έκρηξη που οφείλεται σε μετασεισμό, αντιστοιχεί στο ανώτατο ετήσια αποδεκτό όριο, μεταδίδει το πρακτορείο Κιόντο. Η έκρηξη έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, λόγω της απελευθέρωσης ραδιενέργειας και των καταστροφικών συνεπειών που έχει αυτή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Ο Γιουκίο Εντάνο, εκπρόσωπος της κυβέρνησης του ιάπωνα πρωθυπουργού Ναότο Καν, επιβεβαίωσε σήμερα ότι σημειώθηκε έκρηξη και διαρροή ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι (ή Φουκουσίμα 1) που ανήκει στην εταιρεία ηλεκτροδότησης της Ιαπωνίας Tokyo Electric Power Co (TEPCO) και δήλωσε ότι "ερευνούμε τα αίτια και την κατάσταση και θα τα δημοσιοποιήσουμε μόλις έχουμε περισσότερες πληροφορίες", προσθέτοντας ότι οι αρχές "λαμβάνουν όλα τα μέτρα ώστε να διασφαλίσουν την ασφάλεια των κατοίκων" της γύρω περιοχής.

Στο πλαίσιο λήψης μέτρων, η διάμετρος εκκένωσης με κέντρο τα εργοστάσια Φουκουσίμα 1 και 2 επεκτάθηκε στα 20 χιλιόμετρα από τα 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με πληροφορίες από τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Την ίδια ώρα ακόμα μια μακάβρια ανακάλυψη έκαναν στρατιώτες στην πόλη Ρικοζεντακάτα. Στα παράλια βρήκαν 300 με 400 πτώματα όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ζήτησε από την Ιαπωνία να παρέχει άμεσα πληροφορίες για την κατάσταση. Ειδικοί και δημοσιογράφοι του δικτύου κάλεσαν επίσης όσους από τους κατοίκους βρίσκονται εκτός οικίας να προστατεύσουν το αναπνευστικό τους σύστημα καλύπτοντάς το με ένα βρεγμένο μαντήλι και να καλυφθούν όσο το δυνατόν καλύτερα ώστε να αποφεύγεται η απευθείας έκθεση του δέρματος με τον αέρα.

Δημοσιογράφοι ρώτησαν επιστήμονα σχετικό με τα πυρηνικά γιατί έγινε αυτό και εκείνος εκτίμησε πως ενδέχεται η έκρηξη να έγινε "σκόπιμα".

Την ίδια ώρα η Ιαπωνία μετρά τις μεγάλες πληγές της. Ο σεισμός  και το τσουνάμι έσβησαν ολόκληρα χωριά από το χαρτη, οι αρχές εκτιμούν ότι οι νεκροί θα φτάσουν τους 1700, ενώ 250.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Όπως ανακοινώθηκε από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, η Ιαπωνία ζήτησε βοήθεια από το Λονδίνο για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του σεισμού. Εκπρόσωπος του υπουργείου επιβεβαίωσε ότι το Τόκιο απηύθυνε το συγκεκριμένο αίτημα προς τη βρετανική κυβέρνηση.

Και ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε σήμερα στο BBC: «Συζητάμε με την ιαπωνική κυβέρνηση. Μας ζήτησε βοήθεια. Εξετάζουμε τις λεπτομέρειες και σήμερα θα τις ανακοινώσουμε».

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις