Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εκδήλωση & ειδική έκδοση - αφιέρωμα μνήμης στην Γενοκτονία των Ποντίων

Πάτρα: Εκδήλωση & ειδική έκδοση - αφ...

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 στις 19.00 στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο

«Εμείς, οι Πόντιοι της Αχαΐας», τιτλοφορείται η ειδική έκδοση που θα συμπεριληφθεί ως ένθετο στην εφημερίδα Πελοπόννησος στο φύλλο του Σαββάτου 18 Μαΐου 2019, την παραμονή της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

19 Μαΐου. Μια ημερομηνία πληγή στη μνήμη του έθνους και του πολιτισμού. Αλλά και απαρχή ενός συγκλονιστικού ατομικού, οικογενειακού και συλλογικού αγώνας για επιβίωση, δημιουργία, απόκτηση νέας ελπίδας και νέας πατρίδας.

Αυτή την ιστορία διηγείται η «Πελοπόννησος», μέσα από αφηγήσεις απογόνων της πρώτης γενιάς προσφύγων του Πόντου. Αχαϊκές οικογένειες με ρίζες πέρα από το Αιγαίο καταθέτουν εμπειρίες, περιγράφουν βιώματα, ανοίγουν σεντούκια και άλμπουμ και μοιράζονται μαζί μας το μικρό οικογενειακό θαύμα, συνθέτοντας μια εποποιία σε μια έκδοση.

Νωρίτερα, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 στις 19.00 το απόγευμα στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίαση της ειδικής έκδοσης σε συνδιοργάνωση με  τον Φάρο Ποντίων Πατρών και  την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν μεταξύ άλλων και θα  μιλήσουν, μέλη των οικογενειών των απογόνων,  που συνέβαλαν σημαντικά με τις αφηγήσεις τους και την διάθεση των αρχείων τους στην ύλη της έκδοσης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις