Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Οι επιχειρήσεις και ο πόλεμος

Οι επιχειρήσεις και ο πόλεμος

Του Στέλιου Ταταράκη

Αυτά που έχουμε να κάνουμε μέσα στη μέρα, μέσα στο μήνα, μέσα στο χρόνο, είναι πάρα πολλά. Για να καταφέρουμε να τα κάνουμε όλα χρειάζεται να καταναλώσουμε πολλή ενέργεια από αυτή που έχουμε.

Φυσικά δεν θα τη σπαταλήσουμε μέσα σε μια μέρα, αλλά από λίγη κάθε φορά, όμως ο όγκος των πραγμάτων και των δραστηριοτήτων είναι τόσο μεγάλος που θα χάσουμε πολύ από την ενέργεια μας όπως και να το οργανώσουμε.

Το που και το πως θα καταναλώσουμε την ενέργεια και τις δυνάμεις μας θα παίξει τεράστιο ρολό στο τι θα καταφέρουμε να κάνουμε και πόσο καλά θα το κάνουμε. Χρειάζεται να κοιτάμε και να συγκεντρωθούμε εκεί που θέλουμε να φτάσουμε ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτός ο προσανατολισμός θα μας βοηθήσει να μην χάσουμε τον δρόμο και δώσουμε ενέργεια και χρόνο σε πράγματα που δεν αξίζουν.

Δυστυχώς ξοδεύουμε την ενέργεια μας σε καταστάσεις που δεν μας βοηθάνε να προχωρήσουμε, να εξελιχθούμε. Καταναλώνουμε τα περισσότερα ποσοστά από αυτή στο πως θα τσακωθούμε με τον διπλανό μας και πως θα μαλώσουμε, ώστε να πάμε εμείς ή αυτός από πάνω. Αυτό συμβαίνει και στις επιχειρήσεις οι οποίες ανταγωνίζονται η μία την άλλη.

Με αυτό τον τρόπο χάνουμε ενέργεια, δύναμη, χρόνο, ανθρώπινο δυναμικό κλπ. Όλα αυτά που χάνουμε θα μπορούσαμε να τα κερδίσουμε εάν ασχολούμασταν με το κομμάτι μας και την δική μας ιδέα και όχι με το τι κάνει ο άλλος.

Αυτό συμβαίνει διότι η εταιρία, αλλά και εμείς έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας και πάμε να μπούμε σε μια νέα αγορά ή σε νέα μονοπάτια που δεν γνωρίζουμε και δεν είναι του ενδιαφέροντος μας, είναι πολύ μακριά από αυτό που ήδη κάνουμε. Επίσης αυτό συμβαίνει στις επιχειρήσεις διότι θέλει να είναι πρώτη στον τομέα της. Το να θέλουμε να είμαστε πρώτοι δεν το πετυχαίνουμε με πόλεμο, το πετυχαίνουμε με σωστή στρατηγική και συγκέντρωση στο στόχο ή στον σκοπό μας.

Το περιβάλλον είναι δύσκολο και απαιτητικό. Με τον πόλεμο το κάνουμε ακόμα πιο δύσκολο χωρίς να υπάρχει λόγο να γίνει. Τα πράγματα μπορούν να γίνουν πιο εύκολα όταν κάνεις τη δουλειά σου και ο άλλος την δική του, διότι εάν το σκεφτούμε μπορεί να υπάρχει το ίδιο προϊόν όμως ο κάθε ένας το χρησιμοποιεί και το προωθεί με τον δικό του τρόπο και έχει τα δικά του χαρακτηριστικά τα οποία είναι μοναδικά για όλους μας.

Είναι άδικο για όλους μας ο πόλεμος και η αντιζηλία διότι κανείς δεν κάνει το ίδιο με τον άλλο. Όλοι κάνουμε έστω και κάτι το διαφορετικό. Αυτό το διαφορετικό μπορεί να είναι μικρό αλλά αυτή είναι η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά μεταξύ επιχειρήσεων αλλά και των ανθρώπων σε μια κοινωνία. Είναι καλό να δίνουμε την ενέργεια μας σε αυτά που θα μας βοηθήσουν να πάμε παρακάτω και όχι σε αυτά που θα μας καθυστερήσουν και είναι αιτία να χάσουμε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις