Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσίπρας: «17+1» θα ονομάζεται πλέον η πρωτοβουλία

Τσίπρας: «17+1» θα ονομάζεται πλέον η πρωτοβουλία

Tων χωρών της Ανατολικής, Νοτιοανατολικής, Κεντρικής Ευρώπης και της Κίνας

Η πρωτοβουλία των χωρών της Ανατολικής, Νοτιοανατολικής, Κεντρικής Ευρώπης και της Κίνας θα ονομάζεται πλέον «Πρωτοβουλία 17+1», με την προσθήκη και της Ελλάδας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας. Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της «Πρωτοβουλίας 16+1», που διεξάγονται στην Κροατία, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Ξεπερνάμε προκλήσεις και προβλήματα στα Βαλκάνια με την συνεργασία με την Βόρεια Μακεδονία». Νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς καλωσόρισε την Ελλάδα ως το 17ο ευρωπαϊκό μέλος της Συνόδου Κορυφής κρατών της Κεντρικής, Ανατολικής Ευρώπης και της Κίνας.

Ανοίγοντας τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής των κρατών της Κεντρικής, Ανατολικής Ευρώπης και της Κίνας, που είναι γνωστή ως «Πρωτοβουλία 16+1», ο οικοδεσπότης Αντρέι Πλένκοβιτς ενώπιον των αρχηγών κυβερνήσεων της Συνόδου, δήλωσε πως έχει την ιδιαίτερη χαρά να καλωσορίζει την Ελλάδα ως νέο μέλος της Πρωτοβουλίας.

 

Στο τέλος της σημερινής Συνόδου η Ελλάδα θα γίνει επίσημα το 17ο μέλος της Πρωτοβουλίας, η οποία θα μετονομαστεί σε «Πρωτοβουλία 17+1». Μαζί με την Ελλάδα τα κράτη-μέλη της ΕΕ που θα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία θα ανέλθουν στα 12.

πηγή: amna.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις