Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Θα παρουσιαστεί στον Παμμικρασιατικό το βιβλίο του Νάσου Μπράτσου

Πάτρα: Θα παρουσιαστεί στον Παμμικρασιατ...

Τίτλος του, «Αιγαιοπελαγίτες Πρόσφυγες στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Αιγαιοπελαγίτες Πρόσφυγες στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» του δημοσιογράφου-συγγραφέα Νάσου Μπράτσου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νότιος Άνεμος.

Στο συγκεκριμένο βιβλίο καταγράφεται η άγνωστη ιστορία 30.000  νησιωτών προσφύγων που βρέθηκαν στην Τουρκία, στη Μέση Ανατολή και σε χώρες της Αφρικής.

Η οδύσσειά τους, η οργάνωση της ζωής τους στα προσφυγικά στρατόπεδα, η εκπαιδευτική διαδικασία για τα προσφυγόπουλα, η σχέση τους με τους γηγενείς πληθυσμούς, το αντιφασιστικό κίνημα στις ένοπλες δυνάμεις της Μέσης Ανατολής και ο επαναπατρισμός τους. Οι αναλογίες με τη σημερινή εποχή των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της προσφυγιάς.

Πρόκειται για τη δεύτερη Πανελλαδικά παρουσίαση της Β΄ έκδοσης του βιβλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών (Φωκαίας 26) αυτή την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 στις 18.30 το απόγευμα.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο ίδιος ο συγγραφέας και θα προλογίσουν ο Χρήστος Μίσκος από τον Παμμικρασιατικό και εκπρόσωπος της Επιτροπής Ειρήνης Αχαΐας.

*Μέρος των εσόδων από την πώληση βιβλίων στην παρουσίαση θα διατεθεί στην τράπεζα τροφίμων του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις