Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Πατρινός Γιατρός που σώζει ζωές όπου υπάρχει πόλεμος και πρόσφυγες - Ιατρική χωρίς ...σύνορα για τον Δημήτρη Γιαννούση

Ο Πατρινός Γιατρός που σώζει ζωές όπου υ...

Δείτε ΦΩΤΟ

Γενικός Χειρουργός, Διδάκτορας Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με σεμινάρια αντιμετώπισης πολεμικού τραύματος. Με πτυχίο στην Αεροπορική Ιατρική και διπλώματα Διασώστη του Ελληνικού και Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού. Ο Δημήτρης Γιαννούσης, γιος του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Αστέριου Γιαννούση,  έχει δουλέψει ως Επικουρικός Επιμελητής στο ΕΚΑΒ Αθηνών (ιπτάμενος ιατρός) και εκπαιδευτής Α’ βοηθειών. Έχει πραγματοποιήσει αρκετές αποστολές και δράσεις με διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και φορείς.

Με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα έχει πραγματοποιήσει αποστολές στη Νιγηρία (2008), την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (2010), στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας (2014), όπου χειρουργούσε βαριά περιστατικά με άμαχους τραυματίες, ενώ σε απόσταση αναπνοής έπεφταν βόμβες και γίνονταν μάχες, δύο αποστολές στην Υεμένη (2011, 2014), ενώ πριν από δυο περίπου χρόνια βρέθηκε στα Δωδεκάνησα για την περίθαλψη προσφύγων που μόλις είχαν φτάσει στις ελληνικές ακτές.

 

«Όπου υπάρχει ανάγκη, δεν υπάρχουν σύνορα»,  απαντάει ο ίδιος στο ερώτημα γιατί αποφάσισε να εγκαταλείψει την ασφάλεια και την «πολυτέλεια» μιας καριέρας στην ιατρική για να ρισκάρει ακόμα και τη ζωή του σε αποστολές στις εμπόλεμες ζώνες του πλανήτη.

 

 

 

 

Μιλώντας προ καιρού στο Θάνο Χριστακόπουλο για το thebest.gr αναφέρεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του  και στους λόγους που τον οδήγησαν να ακολουθήσει το παιδικό του όνειρο και να ενταχθεί στους γιατρούς Χωρίς Σύνορα:

«Συχνά αναρωτιέμαι τί είναι «κανονική ζωή»; Πολλές φορές η «κανονική ζωή» φαντάζει πολύ χειρότερη από το ελπιδοφόρο όραμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Βέβαια, αυτό είναι δύσκολο συνήθως να το εξηγήσεις σε συγγενείς και φίλους που σε βλέπουν να φεύγεις και δικαιολογημένα ανησυχούν. Παρόλ’ αυτά οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη μητέρα μου για την υπομονή της όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει να της το αναγνωρίσω!

Η Πάτρα είναι μια ιδιαίτερη πόλη. Για εμένα είναι η πόλη της καρδιάς μου καθώς τυχαίνει να έχω ζήσει τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια εκεί. Η Πάτρα αποτελεί την πύλη της Ελλάδας προς τη Δύση και έχει να επιδείξει, εκτός από τεράστιο πολιτισμικό υπόβαθρο και ιδιαίτερα κοινωνικά και ανθρωπιστικά αντανακλαστικά.

Ακόμα και στους καιρούς της κρίσης, υπάρχουν άνθρωποι που αλληλοβοηθούνται. Χάρη στις ρίζες αυτές, θεωρώ ότι η Πάτρα μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση. Είμαι αισιόδοξος για αυτήν την πόλη».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις