Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Απόψε η επίσημη τελετή έναρξης του έτους «Ερωτόκριτου 2019»

Απόψε η επίσημη τελετή έναρξης του έτους...

Ηράκλειο

Η επίσημη τελετή έναρξης για το «έτος Ερωτόκριτου 2019» πραγματοποιείται απόψε, στις 20:00, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, με την παρουσίαση από την Εθνική Λυρική Σκηνή, της εμβληματικής παράστασης «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή, που είναι βασισμένη στο πρωτότυπο αναγεννησιακό έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου.

 

«Το έτος Ερωτόκριτου 2019 ξεκινάει επίσημα με μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική εκδήλωση που έχει αφετηρία την Κρήτη και προορισμό όλο τον κόσμο» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης. Συμπλήρωσε ότι πρόκειται για μια σπουδαία παράσταση, ένα μιούζικαλ που είναι παραγωγή της εναλλακτικής Λυρικής Σκηνής, φέρει τη μουσική υπογραφή του Δημήτρη Μαραμή και τη σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου.

 

Το έργο αποτελεί μία μελοποίηση του Ερωτόκριτου στη φόρμα μουσικού θεάτρου και συνδυάζει στοιχεία από τζαζ και μπλουζ με την Κρητική μουσική παράδοση.

 

Η εκδήλωση έχει δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος, θα γίνουν χαιρετισμοί και προσφωνήσεις, από τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη, τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη, ενώ θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα: «Υλική και άυλη κληρονομιά του Ερωτόκριτου» από την επίκουρη καθηγήτρια Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Αναστασία Μαρκομιχελάκη.

 

Στη συνέχεια θα δοθεί η παράσταση του μιούζικαλ του Δημήτρη Μαραμή «Ερωτόκριτος», παραγωγή της εναλλακτικής σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με οργανωτή της εκδήλωσης την Περιφέρεια Κρήτης.

 

AΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture