Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πρώτοι στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής οι μαθητές του 12ου Λυκείου της Πάτρας! Έδειξαν πώς είναι μία έξυπνη πόλη!

Πρώτοι στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτ...

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του 12ου Γενικού Λυκείου Πάτρας, κέρδισε το 1ο Βραβείο στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019, τον οποίο διοργάνωσε ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas, το διήμερο 16-17/3/2019.

Με στόχο την καλύτερη και πιο επωφελή για την ανθρώπινη δημιουργία χρήση της σύγχρονης Τεχνολογίας

 

Κηρύσσοντας την έναρξη του Τελικού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «σήμερα τελειώνει ένα συναρπαστικό "ταξίδι" 5 μηνών, κατά τη διάρκεια του οποίου μαθητές και εκπαιδευτικοί, λειτουργώντας ομαδικά και με υποδειγματικό τρόπο, συνεργάζονται έχοντας ως απώτερο στόχο, μέσω της Ρομποτικής, την καλύτερη και πιο επωφελή για την ανθρώπινη δημιουργία χρήση της σύγχρονης Τεχνολογίας».

Στην κατηγορία των Λυκείων, οι μαθητές σε ομάδες έδειξαν πως είναι μια Πόλη Έξυπνη (Smart City). Έξυπνες λύσεις στην κυκλοφορία, στην ασφάλεια, στο περιβάλλον, στην αειφόρο ανάπτυξη και οτιδήποτε σχετίζεται με τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ. Για πρώτη φορά η κάθε ομάδα παρουσίασε και ένα πλάνο βιωσιμότητας της πρότασής τους!

Ο Διαγωνισμός για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μεταξύ των οποίων και τα Λύκεια πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

 

Έτσι λοιπόν η ομάδα του 12ου ΓΕ.Λ. Πατρών «European Citizens» συμμετείχε στην κατηγορία Open με θέμα: «Smart Cities».

Οι συμμετέχοντες μαθητές και οι επιβλέποντες εκπαιδευτικοί με τις δύσκολες συνθήκες του απαιτητικού προγράμματος του δημόσιου Γενικού Λυκείου, κατάφεραν έναν πραγματικό άθλο! Στα μέλη της ομάδας αξίζουν συγχαρητήρια: Ρεντζής Φώτιος (Γ΄Λυκείου), Πιτσής Ανδρέας (Β΄Λυκείου), Κακαβούλας Ανδρέας (Α΄Λυκείου), Κοκοβίκας Βασίλειος (Α΄Λυκείου), Μαστορόπουλος Δημήτριος (Α΄Λυκείου), Σπανόπουλος Δημήτριος (Α΄Λυκείου).

Προπονητές οι καθηγήτριες Μέρμελα Νικολίτσα, Γαργαλιώνη Ελένη και η μαθήτρια Γ΄Λυκείου Μενύχτα Ζένια (https://wrohellas.gr/wp-content/uploads/2019/03/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΤΕΛΙΚΟΥ-2019-ΛΥΚΕΙΟ-Smart-Cities.pdf).

Η αρχή και η πορεία των διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής


Ο θεσμός των διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής WRO Hellas έχει αφετηρία το 2009, με τον πρώτο διαγωνισμό να φιλοξενείται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Από τότε έως και σήμερα, στη χώρα μας διεξάγονται διαγωνισμοί  εκπαιδευτικής ρομποτικής δύο φορές τον χρόνο, μία τον Φεβρουάριο και μία τον Ιούλιο.

Από εδώ και πέρα σε ρυθμούς Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

 

Οι μαθητές του 2009 οι οποίοι συμμετείχαν ανελλιπώς στους μετέπειτα διαγωνισμούς, φοιτούν στα καλύτερα πανεπιστήμια της χώρας μας και του εξωτερικού, είτε ως προπτυχιακοί είτε ως μεταπτυχιακοί φοιτητές. Είναι η πρώτη φορά που η εκπαιδευτική κοινότητα προσπαθεί να συγκλίνει με την κοινωνική πραγματικότητα κυρίως στο πλαίσιο της άτυπης εκπαίδευσης.

Στο δημοτικό, οι μαθητές ήρθαν αντιμέτωποι με ποιον τρόπο η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τα μικρά νησιά να αναπτυχθούν. Έτσι, μαθητές από τα δημοτικά σχολεία της χώρας μας δημιούργησαν ομάδες, εργαζόμενοι από τον Οκτώβριο του 2018 με μέντορα τον δάσκαλό τους (προπονητή) απογεύματα και σαββατοκύριακα, παρουσίασαν λύσεις για πώς οι λίγοι άνθρωποι που ζουν στα μικρά νησιά μπορούν να βοηθηθούν από την τεχνολογία. Τα τρία δημοτικά σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας εκπροσώπησαν επάξια την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κατακτώντας σημαντικές θέσεις και επαίνους:

Το  7ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου με την ομάδα roboteens και το project «Έξυπνη διαχείριση απορριμμάτων» κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα της τελικής κατάταξης κατακτώντας την ένατη θέση. Η ομάδα ήταν με τους: Κατσαδούρου Χριστίνα, Λύρο Κωνσταντίνο, Αντωνίου Βαρβίνα, Μουρούκο Παναγιώτη, Καψάλη Σταυρούλα, Αποστολόπουλο Ευάγγελο και προπονητή τον κ. Φραγκόπουλο Γεώργιο.

Το Δημοτικό Σχολείο Γαβαλούς με την ομάδα «Το νησί του Αιόλου» που αποτελούταν από τους μαθητές: Αλεξανδρή Ιωάννα, Βαγενά Φρειδερίκο, Ζησιμόπουλο Αριστείδη, Λαγάκη Οδυσσέα, Λέζι Ειρήνη, Μπεσίρη Θοδωρή και προπονητή τον κ. Πλαστήρα Βασίλειο απέσπασε θετικές κριτικές.

Το 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου με την ομάδα 17th Robo-Kids και το project AIOLOS «Όπου φυσάει ο άνεμος πάμε…» απέσπασε έπαινο καλύτερης ιδέας που έχει ή/ και θα έχει εφαρμογή στο μέλλον. Η ομάδα  ήταν με  τους: Αγγέλη Χαρίλαο, Δρούγα Χριστόφορο,  Ευθυμίου Παναγιώτη, Κορδάτου Ευρύκλεια, Μπαζώνη Μαρία και Τσιλιμίγρα Ανδρέα.  Οι μαθητές κατασκεύασαν κινητή ανεμογεννήτρια με τη δυνατότητα ελέγχου εξ αποστάσεως. Τους μαθητές προπόνησαν οι Καραχρήστος Χριστόφορος και Ράπτης Δημήτριος.

Στο Γυμνάσιο τέθηκε το ερώτημα αν το κρασί είναι εθνικό προϊόν από την αρχαιότητα και ποιοι είναι ο σημαντικοί δρόμοι του κρασιού. Μαθητές από τα γυμνάσια της χώρας μας, δημιούργησαν ομάδες συνεργαζόμενοι, δείχνοντας τους αρχαίους δρόμους του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα. Επίσης, τα ρομπότ ως αξιόπιστοι «εργάτες» εκτέλεσαν αυτοματοποιημένα κάθε φάση από τον τρύγο έως το κρασί. Στην κατάταξη τελικής φάσης της βασικής κατηγορίας Γυμνασίου «Οι δρόμοι του κρασιού στη βόρεια Ελλάδα» οι 5 ομάδες που εκπροσώπησαν τη Δυτική Ελλάδα, πήγαν πάρα πολύ καλά, καθώς κατέλαβαν 3η, 4η, 5η, 6η και 14η θέση (https://wrohellas.gr/wp-content/uploads/2019/03/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΤΕΛΙΚΟΥ-2019-Κρασί_Κατάταξη-ΤΕΛΙΚΗΣ-ΦΑΣΗΣ.pdf)

3 Teamwork Dream Βοβός Ανέστης (coach) Μαθήτριες: Ραβασοπούλου Σταματία, Στεφανάτου Ευγενία και Στεφανάτου Αναστασία - Εκπαιδευτική Ρομποτική Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών Πανεπιστημίου Πατρών

4 Robotica.gr Hazze Περδίκη Μέμα (coach) Μαθητές: Φωτήλας Ασημάκης, Ζαγορίτης Εμμανουήλ και Βαφέας Κωνσταντίνος - Robotica.gr

5 Robotica.gr Path Τσιμπούρης Ανδρέας (coach) Μαθητές: Μητρέλης Απόστολος, Βαφέας Θοδωρής και Δαβίλλας Παναγιώτης - Robotica.gr

6 Ελληνική Mensa Κωστής Ευθύμιος (coach) Μαθητές: Μπόνας Δημήτριος, Μπάδας Αλέξανδρος και Τσακίρης Ευάγγελος - Ανεξάρτητη Ομάδα

14 Free Spirits Γεωργάκης Αριστείδης (coach) Μαθητές: Αλαγκιοζίδης Γιώργος, Λόντερ Στέφανος και Αθανασόπουλος Δημήτρης - Ανεξάρτητη Ομάδα

Τα πλήρη αποτελέσματα και των 8 κατηγοριών είναι αναρτημένα στη σελίδα του επίσημου διοργανωτή: https://wrohellas.gr/πανελλήνιος-διαγωνισμός-εκπαιδ-2019/τελικός-2019-2/. Επίσης, την εναρκτήρια ομιλία του Προέδρου του WRO Hellas μπορείτε να τη δείτε στο https://youtu.be/9LlSt77goN0. Φωτογραφίες από τον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής μπορείτε να βρείτε στη σελίδα:https://wrohellas.gr/2019/03/18/φωτογραφίες-από-τον-τελικό-του-πανελλ/

Πλέον μπαίνουμε σε ρυθμούς Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO, η οποία διοργανώνεται για 11η συνεχή χρονιά από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE. Για το έτος 2019 ο διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Ο παγκόσμιος Τελικός της World Robot Olympiad 2019 θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου 2019 στην Ουγγαρία. Στην 11η χρονιά συμμετοχής της στην Ολυμπιάδα, η Ελλάδα θέτει υψηλούς στόχους. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα εργαστούν επί 5 μήνες για να διεκδικήσουν μία θέση στον παγκόσμιο Τελικό και να συνεχίσουν την επιτυχημένη παράδοση της χώρας μας στην κορυφαία διοργάνωση για την εκπαίδευση και την επιστήμη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις