Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νάσος Ηλιόπουλος: Θα ήθελα να τελέσω τον πρώτο γάμο ομόφυλου ζευγαριού

Νάσος Ηλιόπουλος: Θα ήθελα να τελέσω τον...

Είχε συζήτηση με ομάδες, συλλογικότητες, φορείς και πρόσωπα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι συζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνάντηση που είχε το βράδυ της Δευτέρας με μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

«Δε θα ανεχτώ "αόρατους" ανθρώπους στην πόλη» είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Ηλιόπουλος, τονίζοντας πως «θα παλέψουμε κόντρα στο φόβο και τις διακρίσεις»

 

Τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας είχαν την ευκαιρία να θέσουν και να συζητήσουν με το Νάσο Ηλιόπουλο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε κοινωνικό, αυτοδιοικητικό, αλλά και εργασιακό επίπεδο.

Στην συζήτηση αυτή έδωσαν το παρών η πλειοψηφία των συλλογικοτήτων και των οργανώσεων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, καθώς και εμβληματικοί ακτιβιστές και ακτιβίστριες, όπως η Πάολα Ρεβενιώτη, η Άννα Κουρουπού και ο Γρηγόρης Βαλιανάτος.

"Εχθές είχαμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με ομάδες, συλλογικότητες, φορείς και πρόσωπα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στο Μεταξουργείο" ανέφερε σε ανάρτηση του ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Να στηθεί ένα μνημείο στο σημείο δολοφονίας του Ζακ και να είμαι ο πρώτος δήμαρχος που θα τελέσει τον πρώτο πολιτικό γάμο ομόφυλου ζευγαριού

 

Συνέχισε γράφοντας:

"Ένα από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα είναι το ζήτημα της στέγασης. Πολλά μέλη (κυρίως τρανς και νέοι που φεύγουν ή τους διώχνουν απ’ το σπίτι) έχουν βρεθεί ανέστια λόγω ομοφοβίας, με τους ηλικιωμένους να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Εκεί η συμβολή του δήμου με το κτηριακό απόθεμα που διαθέτει για τη δημιουργία ξενώνων είναι αναγκαία.

Ο Δήμος επίσης μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενιαίου, πιο θεσμικού χώρου, ώστε να στεγάσει την κοινότητα και να βοηθήσει την εδραίωση της, ως ισότιμο μέρος του κοινωνικού συνόλου.
Συζητήσαμε πραγματικά πολύ συγκεκριμένα πράγματα γύρω από το πως η επόμενη Δημοτική Αρχή θα παλέψει μαζί με τα μέλη της κοινότητας και όλους τους ακτιβιστές για την ορατότητα 365 μέρες τον χρόνο.

Έκλεισα τη συζήτηση αποκαλύπτοντας μια πρωτοβουλία που θα ήθελα να αναλάβουμε ως Δημοτική Αρχή αλλά και μια βαθιά μου επιθυμία, αν είμαι ο επόμενος Δήμαρχος Αθηναίων.

Να στηθεί ένα μνημείο στο σημείο δολοφονίας του Ζακ και να είμαι ο πρώτος δήμαρχος που θα τελέσει τον πρώτο πολιτικό γάμο ομόφυλου ζευγαριού".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις