Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πώς ένας 3χρονος κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του από μερικά... ποπ κορν! ΦΩΤΟ

Πώς ένας 3χρονος κινδύνευσε  να χάσει τη...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η μητέρα του δημοσίευσε την ιστορία τους

Πολλοί είναι οι γονείς που ανησυχούν μήπως τα παιδιά τους αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο του πνιγμού εξαιτίας κάποιου αντικειμένου ή κάποιας τροφής. Πόσοι όμως θεωρούν επικίνδυνο το… ποπ κορν!

Μία μητέρα έμαθε πόσο επικίνδυνα μπορεί να γίνουν τα ποπ κορν με τον χειρότερο τρόπο

 

Η Nicole Johnson Goddard, μαμά τριών παιδιών, χρειάστηκε να πάρει αυτό το μάθημα με τον χειρότερο τρόπο, αφού μία μόνο μπουκιά ποπ κορν παραλίγο να κοστίσει τη ζωή του μικρότερου γιο της, του 3χρονου Nash.

Η ίδια μοιράστηκε  την ιστορία της στο facebook.

«Θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτό που συνέβη στην οικογένειά μας, γιατί όπως κατάλαβα δεν γνωρίζουν πολλοί τις επικίνδυνες επιπτώσεις που μπορεί να έχει το ποπ κορν σε ένα μικρό παιδί.

Δεν είδαμε να βγαίνει κάτι από το στόμα του, θεωρήσαμε ότι το κατάπιε

 

Το περασμένο Σάββατο βλέπαμε όλοι μαζί ταινία τρώγοντας ποπ κορν –κάτι εξαιρετικά σύνηθες για την οικογένειά μας. Χωρίς να το σκεφτώ έδωσα στο Nash μερικά για να φάει. Πνίγηκε λίγο, έβηξε, αλλά φάνηκε να είναι μια χαρά. Δεν είδαμε να βγαίνει κάτι από το στόμα του, θεωρήσαμε ότι το κατάπιε και συνεχίσαμε να βλέπουμε ταινία.

Παρατήρησαμε, όμως, ότι μετά το επεισόδιο εμφάνισε ένα βήχα. Την επόμενη μέρα ήταν μια χαρά, αλλά συνέχισε να έχει έναν παράξενο βήχα που με ανησύχησε λίγο… Ήρθε η Δευτέρα, ο άντρας μου έφυγε για 3ημερο ταξίδι και ο μικρός σήκωσε πυρετό. Του έδωσα αντιπυρετικό και τον έβαλα για ύπνο.

Τη στιγμή που πνίγηκε είχε αναρροφήσει ποπ κορν στους πνεύμονες

 

Κατά την διάρκεια της νύχτας παρατήρησα, ότι ο πυρετός συνεχιζόταν και η ανάσα του έβγαινε με δυσκολία. Κάλεσα τον παιδίατρο, ο οποίος μου είναι να τον πάω αμέσως στα επείγοντα, όπως και έκανα.

Στο νοσοκομείο του έκαναν ακτινογραφία στο στήθος. Στους γιατρούς δεν άρεσε αυτό που είδαν, οπότε λίγες ώρες αργότερα κανονίστηκε να κάνει βρογχοσκόπηση.

Ωστόσο, γύρισε και ο άντρας μου εκτάκτως από το ταξίδι του.

Το ίδιο απόγευμα έκανε το χειρουργείο –έκλαιγα και περπατούσα πάνω-κάτω σε όλη τη διάρκεια αυτού. Όταν πλέον οι γιατροί τελείωσαν, βγήκαν και μου είπαν, ότι τη στιγμή που πνίγηκε είχε αναρροφήσει ποπ κορν στους πνεύμονες. Ο οργανισμός το αναγνώρισε ως ξένο σώμα και δημιούργησε γύρω του «παγίδες». Η φλεγμονή αυτή προκάλεσε πνευμονία στον αριστερό του πνεύμονα.

Κατά την διάρκεια της επέμβασης οι γιατροί αφαίρεσαν 6 κομμάτια

 

Κατά την διάρκεια της επέμβασης οι γιατροί αφαίρεσαν 6 κομμάτια. Η φλεγμονή, όμως, ήταν τόσο έντονη που δεν ήταν 100% σίγουροι ότι τα αφαίρεσαν όλα, οπότε προγραμμάτισαν επαναληπτικό χειρουργείο, δύο μέρες αργότερα.

Ζήσαμε τρομερή αγωνία, όμως ευτυχώς φρόντισαν τον μικρό πολύ καλά.Έγινε και η δεύτερη επέμβαση και ο γιατρός μας είπε ότι έβγαλε ένα ακόμα κομμάτι.

Ο Nash ανάρρωσε καλά και καταφέραμε να βγούμε από το νοσοκομείο σχετικά σύντομα. Ευτυχώς εμπιστεύτηκα το ένστικτό μου και τον έφερα στο νοσοκομείο εγκαίρως, διαφορετικά η έκβαση δεν θα ήταν τόσο καλή…

Οι γιατροί μου έκαναν κήρυγμα για το ποπ κορν που τόσο συχνά τρώμε στο σπίτι μας και το γεγονός ότι δεν πρέπει ποτέ να δίνεται σε παιδιά κάτω των 5 ετών

 

Πριν φύγουμε, όμως, οι γιατροί μου έκαναν κήρυγμα για το ποπ κορν που τόσο συχνά τρώμε στο σπίτι μας και το γεγονός ότι δεν πρέπει ποτέ να δίνεται σε παιδιά κάτω των 5 ετών.

Ντρέπομαι που παραδέχομαι, ότι είναι το τρίτο μας παιδί, οπότε δεν είμαι πια τόσο αυστηρή και υπερπροστατευτική με το κάθε τι, όπως ήμουν στο πρώτο.

Σας παρακαλώ μη με κακοχαρακτηρίσετε. Δημοσίευσα αυτό το post για να ανοίξω τα μάτια στους γονείς και να δουν πώς κάτι που φαινομενικά δείχνει αθώο, μπορεί σύντομα να εξελιχθεί σε κάτι πολύ κακό. Να εμπιστεύεστε πάντα το ένστικτό σας, γιατί είναι σωστό!»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being