Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κινητοποίηση στα δικαστήρια για την αιματηρή επίθεση κατά εργατών γης

Πάτρα: Κινητοποίηση στα δικαστήρια για τ...

Από την ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας

H Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Πάτρας πραγματοποιεί αύριο Τετάρτη κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια της πόλη με αφορμή την εκδίκαση στο Εφετείο της επίθεσης με όπλο επιστάτη φαρουλοχώραφων της Νέα Μανωλάδας κατά εργατών γης που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:

"Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα για την επίθεση με καραμπίνες το 2013 σε μετανάστες εργάτες γης αφού αυτοί διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα μηνών. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών έκρινε ενόχους τους δύο επιστάτες για βαριά σωματική βλάβη (αντί απόπειρας ανθρωποκτονίας που ήταν η αρχική κατηγορία) και αθώους τον εργοδότη  και έναν ακόμα επιστάτη. Επίσης, μετά την εξαιρετικά σύντομη συνεδρίαση δικαστών και ενόρκων, έκρινε αθώους και τους 4 κατηγορούμενους για την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων. Τώρα, οι δύο καταδικασθέντες θέλουν να απαλλαγούν και από αυτή την μειωμένη ποινή.

Υπενθυμίζουμε ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάνθηκε οι μετανάστες εργάτες γης ήταν θύματα καταναγκαστικής εργασίας ενώ το ελληνικό κράτος δεν προστάτεψε τα θύματα, δεν διερεύνησε την υπόθεση και δεν τιμώρησε τους υπαίτιους.

Στην διάρκεια της δικής το 2014 το εργατικό και το αντιρατσιστικό κίνημα στάθηκαν αποφασιστικά στο πλευρό των μεταναστών εργατών γης. Χρειάζεται να το κάνουμε ξανά. Για να σταματήσουμε τις επιθέσεις των αφεντικών και τις ρατσιστικές πολιτικές.

Όλοι στα δικαστήρια στην Γούναρη την Τετάρτη 13/3, στις 9πμ

Όλοι στην διαδήλωση στην διεθνή Μέρα δράσης ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό 16 Μάρτη, στις 12μ στην πλατεία Γεωργίου".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις