Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ, ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ

ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ, ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Oι αναβαθμισμένες στολές και το σπασμένο στέμμα

Πληθωρική, κεφάτη και αναβαθμισμένη αισθητικά από πλευράς μεταμφιέσεων η παιδική πομπή του Πατρινού Καρναβαλιού 2019. Καθίσαμε στις κερκίδες απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο, αυτό το απίστευτα λαμπερό κυριακάτικο πρωινό της άνοιξης, και ευχαριστηθήκαμε μασκαράδες εν δράσει, μικρούς και μεγάλους. Σαν γενικά συμπεράσματα θα πούμε πως η συμμετοχή των μπαμπάδων όσο πάει και αυξάνεται, πως ειδικά η πρώτη «φουρνιά» των προπαιδικών συμμετοχών (νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί) μας χάρισαν τις ωραιότερες εικόνες, τα γκρουπ ΑΜΕΑ  ήταν όπως πάντα αφόρητα συγκινητικά και ελπιδοφόρα και ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία φέτος απέφυγε τις πολύ εύκολες και πρόχειρες μασκέ λύσεις.

 

Από πλευράς Δήμου ευτυχώς τα άρματα φάνταζαν ανανεωμένα – δηλαδή δεν είχαμε μόνο τα χιλιοεπαναλαμβανόμενα «τραγουδιστή», «κάστρο» κλπ αλλά αρκετές νέες, παραμυθένιες κατασκευές. Κρίμα μόνο που το πρώτο άρμα  είχε σπασμένο στέμμα (απορήσαμε εάν μπορούσε να διορθωθεί κάπως, αναρρωτηθήκαμε αν είναι εσκεμμένο). Επιπλέον θα θέλαμε οι μπάντες να φορούσαν κάτι πιο εκλεπτυσμένο από πολύχρωμο, κιτς τσαλακωμένο σατέν και ο δήμαρχος να μην περιοριζόταν στο συμβατικό κοστούμι. Το ντύσιμο της βασίλισσας δεν εκπροσωπούσε σίγουρα την ευρηματικότητα και την καλλιτεχνική καινοτομία της παράδοσης της αποκριάς μας.

Οι ξυλοπόδαροι και σαν αμφίεση και σαν θέαμα ήταν πολύ γοητευτικοί και επικοινωνιακοί με τον κόσμο (θα μπορούσαν να επεκταθούν, έχουν μια ευρωπαική αύρα). Η ροή της παρέλασης ήταν ικανοποιητική, τα πληρώματα έφθασαν 11.45 μπροστά στο «Απόλλων» και συνέχισαν τις εμφανίσεις τους δίχως πρόβλημα.

 

Η ιδιωτική πρωτοβουλία έκανε και πάλι το θαύμα της στις αμφιέσεις, που δεν έδειχναν πρόχειρες και φθηνές. Ενδεικτικά λατρέψαμε τις συμμετοχές «Ηλιοκομφετίλ» (2ο πλήρωμα που ανέβασε το επίπεδο μεμιάς), «Σαρλωλού», «Ψαρόβαρκες», «Σπείρα των χρωμάτων», «Καρχαρίες ή μόλυνση», «Μαέστροι», «Τικ τακ», «Ποντικός στη στέγη». Είδαμε ρολόγια στο κεφάλι, τούλια με εσωτερικά πον πον, βάρκες και σπιτάκια ως καπέλα αλλά και δίχτυα με οικολογικά μηνύματα. Ακόμα πολλές κατασκευές, συνδυασμούς ριγέ με εμπριμέ κλπ. Καλό θα ήταν οι δημοτικές ανακοινώσεις για τη σειρά παρέλασης καθώς και όλα τα λάβαρα να γράφουν τον τίτλο μεταμφίεσης για να μην «ψάχνεται» ο κόσμος. Οι σχολές χορού έδιναν τις απαραίτητες συμμετρικά χορογραφημένες «ανάσες» στη ροή και οι σοκολατορίχτες γλύκαναν τους θεατές. Οσους ξένισε ο «αχταρμάς» με τις μπούλες περίπου στη μέση, να πούμε πως ήταν παιδιά του «Χαμόγελου του παιδιού», τα συναντήσαμε να μπαίνουν για επιστροφή στα πούλμαν τους στην Κανακάρη, κυριολεκτικά καταχαρούμενα!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις