Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανατροπή: Πέρασε τελικά με 151 ψήφους το άρθρο 3 που καθορίζει τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας

Ανατροπή: Πέρασε τελικά με 151 ψήφους το...

Συνταγματική Αναθεώρηση

Παρά τις αρχικές πληροφορίες ότι το άρθρο 3 που προσδιορίζει τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας δεν θα περνούσε από τη Βουλή, έγινε ανατροπή της τελευταίας στιγμής και τελικά πέρασε οριακά με 151 ψήφους υπέρ. Το συγκεκριμένο άρθρο οριοθετεί τις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας, από την επικρατούσα θρησκεία, μέχρι και το πώς μεταφράζεται η Αγία Γραφή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά είχε γίνει λάθος στην καταμέτρηση.

Έτσι και αυτό, όπως και τα υπόλοιπα που υπερψηφίστηκαν με 151 και πάνω ψήφους, κρίνονται πλέον αναθεωρητέα από την επόμενη Βουλή.

Συγκεκριμένα το άρθρο 3 αναφέρει:

«1. Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού. H Oρθόδοξη Eκκλησία της Eλλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Kύριο ημών Iησού Xριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Mεγάλη Eκκλησία της Kωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Eκκλησία του Xριστού τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Eίναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Iερά Σύνοδο των εν ενεργεία Aρχιερέων και από τη Διαρκή Iερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Kαταστατικός Xάρτης της Eκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Tόμου της κθ΄ (29) Iουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.

2. Tο εκκλησιαστικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του Kράτους δεν αντίκειται στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου.

3. Tο κείμενο της Aγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. H επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Aυτοκέφαλης Eκκλησίας της Eλλάδας και της Mεγάλης του Xριστού Eκκλησίας στην Kωνσταντινούπολη».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις