Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Ξεκινά η φετινή παράσταση του Κομιτάτου, "Τσούχτρες"

Πάτρα: Ξεκινά η φετινή παράσταση του Κομ...

Το Κομιτάτο θα κάνει & έκθεση με στολές αφιερωμένη στην Ντούλη Δημητροπούλου

Λιγότερο από 4 εβδομάδες μας χωρίζουν πλέον από την κορύφωση του φετινού Πατρινού καρναβαλιού ενώ την ερχόμενη Κυριακή 17/2 ανοίγει και το Τριώδιο. Το Καρναβαλικό Κομιτάτο από τις αρχές του ’90 δίνει κάθε χρόνο δυναμικό και ποιοτικό παρών στις εκδηλώσεις του Πατρινού καρναβαλιού αφήνοντας το ξεχωριστό του στίγμα και στάμπα. Η φετινή του παράσταση για μεγάλους είναι έτοιμη, έχει τίτλο «Τσούχτρες» και ξεκινά την Τρίτη 12/2 το ταξίδι της στις 21.30 στον πολυχώρο πολιτισμού «Μηχανουργείο» στην οδό Ευμήλου πίσω από το ναό του Αγ. Ανδρέου.

Παράλληλα όπως διαβάσαμε μία άλλη δράση του Καρναβαλικού Κομιτάτου φέτος που αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγες μέρες θα φιλοξενηθεί στην Αχαΐα Κλάους και θα είναι μία έκθεση με νοσταλγικό όσο και αφιερωματικό χαρακτήρα. Θα περιλαμβάνει καρναβαλικές στολές και κοστούμια από παλαιότερες παραστάσεις του Κομιτάτου που μάλιστα θα φορεθούν από ηθοποιούς της σχολής δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για τις ανάγκες της έκθεσης. Όπως γράφει η εφημερίδα Πελοπόννησος, η δράση θα έχει και συγκινητικό χαρακτήρα μιας και πολλά από αυτά τα κοστούμια & στολές είναι δημιουργίες της ταλαντούχας Πατρινής δημιουργού Ντούλης Δημητροπούλου, η οποία έφυγε από κοντά μας τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Επανερχόμενοι στην παράσταση «Τσούχτρες», έχει προγραμματιστεί από το θίασο του Κομιτάτου, να παιχθεί έως και την προσεχή Κυριακή 17/2/2019. Άνθρωποι και θαλασσινά εναλλάσσονται με τον ρυθμό της παλινδρομικής κίνησης των κυμάτων και δεν μένει τίποτα όρθιο.

Παίζουν οι: Μαρία Αγουρίδη, Νίκος Αποστολόπουλος, Θανάσης Βλάχος, Αναστασία Γεωργαντοπούλου, Βίκυ Γιαννακοπούλου, Δημοσθένης Καραμπέτσος, Τάκης Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Μάγνης, Μαρία Μεταξά, Γιώργος Μιχαλόπουλος, Ολγα Μοσχόβου, Παντελής Πανής, Ριάννα Παπαχρηστοπούλου, Ντάνα Πολυμεροπούλου, Χάρης Πανούτσος, Αννα Ροδοπούλου, Όλγα Σταυρουλοπούλου, Λυκούργος Σταυρουλόπουλος Γιάννης Τζόβολος, Γεωργία Τσούλου και ο Ντένης Χρυσανθόπουλος.

Το κείμενο είναι του Σέντσαν Μέντσαν, η σκηνοθεσία της Ολγας Μοσχόβου, τα σκηνικά, κοστούμια, αξεσουάρ των Όλγας Μοσχόβου, Ελίζας Σιγαλού, η μουσική σύνθεση του Τζώνυ Ανδριόπουλου, η παραγωγή της Ριάννας Παπαχρηστοπούλου και η κατασκευή σκηνικών των Σάκη Πεφτίκογλου, Όλγας Μοσχόβου και Ελίζας Σιγαλού.

Το Σάββατο 16/2 θα δοθούν δύο παραστάσεις, στις 18.00 και 21.30 και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 η παράσταση θ’ αρχίσει στις 20.00.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture