Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Steve Carell ξεχωρίζει ως πατέρας ενός ναρκομανούς στο «Beautiful boy»

Ο Steve Carell ξεχωρίζει ως πατέρας ενός...

Η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται στην Ελλάδα στις 28 Φεβρουαρίου 2019 σε διανομή της Seven Films

Ο γεννημένος στις 16 Αυγούστου 1962, Αμερικανός ηθοποιός Steve Carell που παίζει και στο Οσκαρικό «Vice, O Δεύτερος στην ιεραρχία» του Άνταμ Μακέι, τον πρώην Υπουργό Αμύνης Donald Rumsfeld, θεωρείται ένας από τους πιο συμπαθείς και επιτυχημένους ηθοποιούς στο Χόλυγουντ. Καθιερώθηκε ως κωμικός παρότι όπως εκμυστηρεύθηκε σε συνέντευξη του στο περιοδικό Esquire (Νοέμβριος 2018) όταν πήγε να δουλέψει στα τέλη του ’80 στο Σικάγο δεν σκόπευε να γίνει κωμικός. «Ήθελα απλώς να δουλέψω κι αυτοί οι ρόλοι και δουλειές που προσφέρονταν και έβρισκα συχνότερα, έτσι κατέληξα να το κάνω από ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά.

Το μεγάλο μπαμ έγινε με την ταινία «Παρθένος ετών 40» του Judd Apatow όπου έπαιξε μαζί με την Catherine Keener & τον Σεθ Ρόγκεν, το 2005, φιλμ που έγινε τεράστια επιτυχία όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και διεθνώς.

Παρόλ’ αυτά τα τελευταία 5-6 χρόνια έχει στραφεί σε πιο δραματικούς ρόλους όπως στο «Foxcatcher» του Μπένετ Μίλερ το 2015 που του χάρισε μία υποψηφιότητα για το Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου ενώ στις 28 Φεβρουαρίου 2019 θα δούμε στις Ελληνικές αίθουσες το «Beautiful boy - Ένα Όμορφο αγόρι», πρώτη Αγγλόφωνη ταινία του Βέλγου δημιουργού Felix Van Groeningen (Ραγισμένα όνειρα).

Στο φιλμ ο Carell  κάνει μία δραματική, μετρημένη και εσωτερική ερμηνεία, συχνά χωρίς λόγια, ως ο δημοσιογράφος David Sheff, πατέρας του εθισμένου στα ναρκωτικά γιου του, Nic Sheff.  Το σενάριο βασίστηκε σε βιβλία και των δύο. Τον Nic υποδύεται στην ταινία ο 22χρονος Τιμοτέ Σαλαμέ χάνοντας μάλιστα αρκετά κιλά για τις ανάγκες του ρόλου. Ο Σαλαμέ προτάθηκε για τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερου β’ ανδρικού ρόλου ενώ θεωρήθηκε αδικία που δεν μπόρεσε να είναι υποψήφιος και για το Όσκαρ.

Όπως είπε ο Βέλγος σκηνοθέτης, το ότι ο Carell στην πραγματική του ζωή είναι ένας αφοσιωμένος και καλός οικογενειάρχης με 2 παιδιά (μία 17χρονη κόρη και έναν 14χρονο γιο) ήταν πολύ σημαντικό και για την ταινία. «Γι’ αυτό το ρόλο ήθελα έναν ηθοποιό που θα προσέγγιζε τον χαρακτήρα του πατέρα όσο πιο κοντά γινόταν και με την μεγαλύτερη δυνατή ειλικρίνεια», είπε ο Felix Van Groeningen.

Ο Carell για έμπνευση ανέτρεξε σε αναμνήσεις του δικού του πατέρα, ο οποίος είναι σήμερα 93 ετών, «ένας πραγματικός βράχος στωικότητας που δεν έβγαζε προς τα έξω τα άγχη και τις όποιες αδυναμίες και προβλήματα και για μένα αυτό ήταν βαθιά ανθρώπινο και σπαρακτικό. Κάπως έτσι προσέγγισα το ρόλο του David Sheff», ανέφερε ο Steve Carell.

Το φιλμ έχει φτάσει στις ΗΠΑ σε εισπράξεις τα 8 εκατομμύρια δολάρια. Στη χώρα μας θα διανεμηθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2019 από την Seven Films.

Ενδεχομένως εφόσον βγει στις αίθουσες (αφίσα υπάρχει στα Οdeon Veso Mare) θα δούμε τέλος τον Carell και σε ένα άλλο φιλμ που ωστόσο απέτυχε εμπορικά στις ΗΠΑ, στο «Καλώς Ήρθατε στο Μάργουεν» του Ρόμπερτ Ζεμέκις.

Κι εδώ η ταινία αφορά σε αληθινό πρόσωπο, τον καλλιτέχνη – σκιτσογράφο Μark Hogancamp που μετά από μία βάναυση επίθεση που δέχτηκε σε ένα μπαρ το 2000 έπεσε σε κώμα για 9 μέρες κι όταν επανήλθε είχε χάσει την ικανότητα να ζωγραφίζει και μεγάλο μέρος της μνήμης του. Αναζητώντας μία νέα δημιουργική διέξοδο έφτιαξε μία ρέπλικα μίας Βέλγικης πόλης στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου βάζοντας μέσα κούκλες που αναπαριστούσαν τους Γερμανούς ναζί & κάνοντας έτσι μία έμμεση αναφορά σε αυτούς που του επιτέθηκαν και παρ’ ολίγο να τον σκοτώσουν.

Ο Ζεμέκις χρησιμοποίησε εκτός από πλάνα των πραγματικών ηθοποιών και την τεχνική του motion capture όπως στα φιλμ «Πολικό εξπρές» και «Beowulf» δημιουργώντας πολλές σεκάνς του φανταστικού κόσμου του ήρωα με τις κούκλες να έχουν την μορφή και τη φωνή του Καρέλ, της Leslie Mann, της Janelle Monae, κ.α. To φιλμ βγήκε στις ΗΠΑ μέσα στις γιορτές και το εισπρακτικό αποτέλεσμα ήταν μόλις 11 εκατομμύρια δολάρια.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture