Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πίνακα με τον Χριστό ως ΛΟΑΤΚΙ λογόκρινε το Facebook

Πίνακα με τον Χριστό ως ΛΟΑΤΚΙ λογόκρινε...

Του Ιταλού καλλιτέχνη Τζουζέπε Βενετσιάνο

Οι φωτογραφίες από την έκθεση του Ιταλού καλλιτέχνη Τζουζέπε Βενετσιάνο στη Μάσα της Καράρας (βόρεια), στην οποία παρουσιάζονταν μία σειρά από προκλητικούς πίνακες, δεν άρεσαν στο Facebookκαι τις λογόκρινε. Στις φωτογραφίες αυτές εμφανιζόταν μεταξύ των οποίων κ η εικόνα ενός Χριστού ΛΟΑΤΚΙ, που φορά ένα "λεοπάρ" εσώρουχο και που ο ίδιος ο καλλιτέχνης δηλώνει πως «μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ένας Χριστός ομοφυλόφιλος».

Η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης έστειλε το τυπικό μήνυμά της «για ένα περιεχόμενο που ενδεχομένως δεν σέβεται τα πρότυπα της κοινότητάς μας» και «μπλόκαρε» το προφίλ του Μπαντόνι για 23 ώρες. Παράλληλα, στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ένα αίτημα στον δήμαρχο της πόλης Φραντσέσκο Περσιάνι για το «κατέβασμα της βλάσφημης έκθεσης». «Είναι μία προσβολή στον Χριστό και σε όλους τους πιστούς, είναι βλασφημία, είναι σπίλωση της θρησκείας και του αισθήματος εκατομμυρίων ανθρώπων», τονίζεται στο κείμενο της πρωτοβουλίας ενάντια στην έκθεση.

Ο καλλιτέχνης δηλώνει πως περίμενε αντιδράσεις, τις οποίες σπεύδει να απορρίψει: «λυπούμαι που κάποιος αισθάνθηκε προσβεβλημένος, αλλά στόχος της τέχνης είναι να ταρακουνήσει τις συνειδήσεις», υποστηρίζει ο Βενετσιάνο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις