Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ "AQUAMAN" ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ "ΜΑΙΡΗ ΠΟΠΙΝΣ"

ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ "AQUAMA...

Στις ΗΠΑ έφτασε τα 106 εκατομμύρια σε 5 μέρες

H ταινία «Aquaman» ήταν όπως μεταδίδουν τα ξένα Μέσα ενημέρωσης ο πρωταθλητής  στο box office τις ημέρες των Χριστουγέννων, με τις εισπράξεις στις ΗΠΑ να έχουν πλέον φτάσει τα 106 εκατομμύρια δολάρια και συνολικά πάνω από 550 εκατ. παγκοσμίως.

Το εντυπωσιακό «Aquaman» με τον Τζέισον Μομόα που παίζεται και εδώ στην Πάτρα επικράτησε στον Χριστουγεννιάτικο ανταγωνισμό, θα λέγαμε άνετα της ταινίας της Ντίσνει «Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει» με την Έμιλι Μπλαντ (επίσης παίζεται στην Πάτρα) καθώς και του «Bumblebee» σε σκηνοθεσία του Τράβις Νάιτ. Το «Aquaman» σύμφωνα με στοιχεία του forbes.com, έκανε στις ΗΠΑ περισσότερα από 11 εκατομμύρια δολάρια στο box office την Δευτέρα, παραμονή των Χριστουγέννων και ανήμερα τα Χριστούγεννα την Τρίτη 25/12 ξεπέρασε τα 22 εκατομμύρια! Αυτή η θεαματική επίδοση στα ταμεία θεωρήθηκε η 6η καλύτερη όλων των εποχών για την ημέρα των Χριστουγέννων ξεπερνώντας το «Meet the Fockers» του 2004 (19.5 εκατ. δολάρια) και πλησιάζοντας τα 23 εκατ. που είχε κάνει το 2009 το "Avatar" του Τζέιμς Κάμερον!

Όπως εκτιμάται η superhero blockbuster ταινία σε σκηνοθεσία του James Wan που πήρε και καλές κριτικές (πλάι στον Μομόα παίζουν και οι Νικόλ Κίντμαν και Άμπερ Χερντ) αναμένεται να αγγίξει τα 700 εκατομμύρια δολάρια στο τέλος του ερχόμενου weekend πριν καν δηλαδή κλείσει η χρονιά και η ημέρα της Πρωτοχρονιάς θα προσφέρει σίγουρα και άλλα κέρδη στην ταινία.

Το «Aquaman» ήδη οδεύει το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2019 να γίνει η 3η πιο επιτυχημένη εισπρακτικά ταινία της DC Comics πίσω από τα «Batman v Superman» και «Wonder Woman» ενώ αν κρατηθεί η φόρα δεν αποκλείεται να «χτυπήσει» και το 1 δις δολάρια σε εισπράξεις.

Όσο για το φιλμ της Disney «Mary Poppins Returns» συγκέντρωσε σύμφωνα με τα στοιχεία από την περασμένη Τετάρτη 19/12 που βγήκε έως και την Τρίτη 25/12, τα Χριστούγεννα 50.3 εκατομμύρια δολάρια (πήγε καλά ανήμερα τα Χριστούγεννα με 11 εκατ. αλλά δεν έγινε το θαύμα που όλοι περίμεναν). Πάντως η «Μαίρη Πόπινς επιστρέφει» σε σκηνοθεσία Ρομπ Μάρσαλ κατάφερε να πιάσει την κορυφή στο Χριστουγεννιάτικο box office της Μεγάλης Βρετανίας με πάνω από 8 εκατομμύρια λίρες.

Τέλος η συμπαθέστατη ταινία της Paramount/Viacom «Bumblebee» ξεκίνησε καλά αλλά όχι δυνατά  και μαζί με τα 8.8 εκατομμύρια της ημέρας των Χριστουγέννων έφτασε σε 5 ημέρες προβολής στις ΗΠΑ τα 34.1 εκατομμύρια δολάρια.

Eπιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture