Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι «γωνιές της αγάπης» και της βοήθειας στην Πάτρα για τις ημέρες των Χριστουγέννων – Οι αριθμοί της φτώχειας ευημερούν...

Οι «γωνιές της αγάπης» και της βοήθειας ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Πού μπορείτε να προσφέρετε και να ζητήσετε βοήθεια

Μετά την εποχή της επίπλαστης όπως αποδείχτηκε ευμάρειας «έσκασε» η κρίση που τίναξε στον αέρα πολλά νοικοκυριά. Στην Πάτρα η φτώχεια είναι είτε κρυφή είτε φανερή, σε κάθε περίπτωση όμως υπαρκτή. Φορείς και σύλλογοι αυτές τις ημέρες αλλά και σε όλη τη διάρκεια του χρόνου προσφέρουν βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη μέσω τροφίμων ρουχισμού και παιχνιδιών.

Ας δούμε τους βασικούς φορείς στους οποίους μπορείτε να ζητήσετε ή να δώσετε βοήθεια.

Κοινωνικό Παντοπωλείο (πρώην Τράπεζα  Τροφίμων)

Κάθε μήνα δίνει  τρόφιμα στους δικαιούχους και η διανομή για τις ημέρες των Χριστουγέννων ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες και ολοκληρώνεται σήμερα. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δίνει τρόφιμα κάθε μήνα σε περίπου 550 οικογένειες όπως αναφέρει η υπεύθυνη Βάλλια Αλεξανδρίδη.  Τα είδη που προσφέρονται αυτές τις ημέρες, μας εξηγεί, είναι γάλα, γιαούρτι, όσπρια, ρύζι, μακαρόνια, ζάχαρη, λάδι, κοτόπουλο και χοιρινό. «Οι ποσότητες που δίνονται είναι μεγάλες. Δηλαδή,  15 σακούλες για μια μεγάλη οικογένεια και 10 – 12 σακούλες  για τις μικρότερες οικογένειες. Τα τρόφιμα που δίνονται  κατά 99% αγοράζονται από κονδύλι του Δήμου και φυσικά υπάρχουν οι χορηγίες ιδιωτών και επιχειρήσεων». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσφέρουν τη βοήθειά τους, ώστε να ενισχυθούν τα άτομα και οι οικογένειες που έχουν ανάγκη, στην αποθήκη του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στην οδό Κοραή 5 στην Πάτρα, η οποία θα είναι ανοικτή μέχρι αύριο και κατόπιν συνεννόησης στα τηλέφωνα 2610311561, 2610310516. Τα γραφεία του Κοινωνικού Παντοπωλείου έχουν μεταφερθεί στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου.

 

Ιερά Μητρόπολη Πατρών

Όπως μας ανέφερε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών Αρτέμιος Αργυρόπουλος,  και τις ημέρες των Χριστουγέννων όπως και τις υπόλοιπες θα στρωθεί τραπέζι στον Άρτο Αγάπης στην οδό Φιλοποίμενος. Είναι το κεντρικό συσσίτιο της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών το οποίο προσφέρει γεύμα καθημερινά κι αυτό θα συμβεί και τις ημέρες των εορτών, σε περίπου 400 άτομα τα οποία είναι εγγεγραμμένα, ενώ πολλές φορές όταν ζητείται και υπάρχει δυνατότητα καλύπτονται οι ανάγκες και άλλων ανθρώπων που ζητούν βοήθεια. Την ίδια ώρα παρέχονται συσσίτια από τις ενορίες της Αγίας Σοφίας, του Αγίου Ανδρέα και της Αγίας Τριάδας σε σταθερή βάση και αυτό θα ισχύσει και για τις ημέρες των εορτών. Επίσης, όπως τονίζει ο π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, ετοιμάζονται τα πακέτα αγάπης από τους ιερούς ναούς μέσω των φιλοπτώχων , τα οποία δίνονται σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη και αποτελούνται από τρόφιμα, ρούχα και σε κάποιες περιπτώσεις και από παιχνίδια.

2.000 άνθρωποι στην Πάτρα τρώνε καθημερινά στον "Άρτο Αγάπης" και τα συσσίτια των ενοριών

 

 

Χαμόγελο του Παιδιού

 

Είναι δίπλα στα παιδιά και τις οικογένειες χρόνια τώρα και με πολλούς τρόπους. Αυτές τις ημέρες και στο γραφείο της Πάτρας συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης, στην οδό Όθωνος Αμαλίας 83. Τρόφιμα ,βρεφικά είδη κρέας γλυκίσματα  λόγω των ημερών , παιχνίδια συγκεντρώνονται καθημερινά από τις 9 το πρωί ως τις  5 το απόγευμα Δευτέρα με Παρασκευή , εκτός των επίσημων αργιών.

Δείτε τη λίστα https://www.hamogelo.gr/gr/el/ta-nea-mas/to-chamogelo-tou-paidiou-enopsei-christougennon-sigkentronei-trofima-eidi-protis-anagkis-gia-ta-paidia-kai-tis-oikogeneies-tous-stin-ellada-pou-zoun-sto-orio-tis-ftocheias-3/

 

https://www.facebook.com/hamogelo.org/

 

Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας

 

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας  των Παιδικών Χωριών SOS στην Πάτρα λειτουργεί στην οδό Αθανασίου Διάκου 70  στα Ψηλά Αλώνια, με στόχο την ενδυνάμωση των οικογενειών σε κρίση και την αποκατάσταση της ικανότητάς τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας, με τις δικές τους δυνάμεις και να αποτελέσουν ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά. Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας παρέχουν συμβουλευτική, ψυχολογική υποστήριξη, ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, μαθησιακή υποστήριξη και δημιουργική απασχόληση στα παιδιά, καθώς και υλική βοήθεια. Σε αυτό το σημείο συγκεντρώνονται αυτές τις ημέρες τρόφιμα και παιχνίδια καινούργια ή σε καλή κατάσταση.

Τηλ. επικοινωνίας: 2610 320 879

 

To Φωτεινό Αστέρι

Ο Σύλλογος Φωτεινό Αστέρι στηρίζει  560 οικογένειες με παιδιά ως 16 ετών όσο συχνότερα γίνεται, δεδομένου ότι είναι απλά ένας εθελοντικός σύλλογος, όπως τονίζει η κ. Βάσω Νικολακοπούλου γραμματέας του Συλλόγου. Τα γραφεία του βρίσκονται στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 122, στην Πάτρα και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 2611 122497 και 6981044800.

Όσοι ενδιαφέρονται και μπορούν να προσφέρουν, υπάρχουν ανάγκες σε γάλα μακράς διάρκειας, βρεφικές κρέμες είδη για παιδιά από βρέφη ως την εφηβεία, παιχνίδια, παραμύθια, τρόφιμα για την οικογένεια.

https://www.facebook.com/tofoteinoasteri/

 

 

Χέρι – Χέρι

 

Είναι εθελοντική ομάδα που στόχο έχει " να δώσει το χέρι" σε αυτόν που το έχει ανάγκη. Η προφορά μπορεί να είναι σε υλικά αγαθά (τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια, έπιπλα, φάρμακα κ.ά, μπορεί όμως να είναι και υπηρεσίες (γιατροί, ψυχολόγοι, Κοιν. Λειτουργοί, δάσκαλοι κ.ά)

https://www.facebook.com/groups/153708264819584/about/

 

Η φτώχεια στην Πάτρα σε αριθμούς

 

Η Πάτρα έχει 30.000 άνεργους, χιλιάδες δικαιούχους του ΚΕΑ, 300 οικογένειες χωρίς ρεύμα και 10.000 ακόμη ειδοποιητήρια για διακοπή ρεύματος σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου Πατρέων.

Τα νοικοκυριά-δικαιούχοι, που είναι εγγεγραμμένοι στο ΚΕΑ ξεπερνούν πλέον τις 14.000 ( τα άτομα που αναλογούν σε αυτά είναι περισσότερα από 25.000 ), όταν τον Μάρτιο του 2017 ήταν 9.000.

Οι μαθητές, που χορηγούμε τρόφιμα για «δεκατιανό», στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, ξεπέρασαν πέρσι τους 1500.Έχουν χορηγηθεί 410 βεβαιώσεις αστεγίας σε 730 υποβληθείσες αιτήσεις, είπε πρόσφατα σε εκδήλωση ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θ. Τουλγαρίδης.

Eπίσης, δίνονται, όπως τόνισε στο thebest.gr ο κ. Τουλγαρίδης καθημερινά μέσω της δομής συσσιτίου, περίπου 250 μερίδες φαγητού, οι οποίες διανέμονται κατ΄οίκον και κάθε δεύτερη ημέρα δίνονται περί τις 60 μερίδες φαγητού σε μετανάστες. Επίσης μηνιαία σε πανσιόν φιλοξενούνται περίπου 30 άστεγοι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις