Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πανελλήνια διάκριση για το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο και την Περσεφόνη Γερμενή

Πανελλήνια διάκριση για το Καραμανδάνειο...

Για τη δράση "Στέκομαι σωστά"

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών «ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιτυχή Πανελλήνια διάκριση μιας δράσης/παρέμβασης του Νοσοκομείου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου κ. Γεωργιοπούλου, "στο πλαίσιο των δράσεων και παρεμβάσεων του «ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ» προς ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας σε Εθνικό Επίπεδο, επιλέχθηκε προς Πανελλήνια χρήση η πολύ ενδιαφέρουσα παρέμβαση της Φυσικοθεραπεύτριας του Νοσοκομείου μας Περσεφόνης Γερμενή με τίτλο : «Στέκομαι σωστά και ασκούμαι» για τις τάξεις Β΄,Γ΄,Δ΄,Ε΄,ΣΤ΄ Δημοτικού, με οδηγίες για εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες υγείας. Η δράση υποβλήθηκε από την 6η Υ.Πε. – Γ.Ν.Π.Π. ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ με την επιστημονική  συνεργασία και συμβολή της  Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης και του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Σκοπός της παρέμβασης είναι τα παιδιά και οι νέοι να κατανοήσουν και να γνωρίσουν την σημασία και την σπουδαιότητα της σωστής στάσης του σώματος και της συμβολής της άσκησης σε αυτή. Επίσης, να τα αποτρέψει από προβλήματα που ευνοεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής και τα οποία σχετίζονται με τη σπονδυλική στήλη, το σωματικό βάρος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Η συγκεκριμένη δράση-παρέμβαση.

Την παρέμβαση δύναται να αναπτύσσουν εκπαιδευτικοί, καθώς και ιατροί, φυσικοθεραπευτές και επισκέπτες υγείας.  Η παρέμβαση διενεργείται μία ώρα ανά τάξη εντός σχολικού ωραρίου.

Οι κατευθυντήριες συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για την Υγιή Στάση Σώματος – Βάδιση βασίζονται στη ανωτέρω δράση-παρέμβαση.

Η Διοίκηση εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια στην κ. Γερμενή για την πολύ ωραία δουλειά της που έφερε αυτή την σπουδαία διάκριση για το Νοσοκομείο μας και την αμέριστη στήριξή μας σε όλες τις δράσεις/παρεμβάσεις που σκοπεύουν την ευαισθητοποίηση των παιδιών και εφήβων προς πρόληψη παθολογικών καταστάσεων".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being