Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάνω από τους μισούς δεν τα βγάζουν πέρα.. Tι λένε για «Ρουβίκωνα» και «Κίτρινα Γιλέκα» - Έρευνα της ΚΑΠΑ RESEARCH για το thebest.gr

Πάνω από τους μισούς δεν τα βγάζουν πέρα...

Αισιόδοξο το 37% για τη νέα χρονιά

 

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τα ζητήματα που απασχολούν περισσότερο την πλειοψηφία των Ελλήνων προκύπτουν από την πανελλαδική έρευνα της ΚΑΠΑ RESEARCH για το thebest.gr . Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο για τους περισσότερους το 2018 ήταν μια κακή χρονιά, ωστόσο είναι μεγαλύτερο το ποσοστό των ερωτηθέντων, που πιστεύει ότι το 2019 θα αποτελέσει έναν καλύτερο χρόνο.

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είναι πρώτο στη λίστα με τα σημαντικότερα θέματα για τη χώρα μας σήμερα και ακολουθούν η ανάπτυξη της οικονομίας και η  βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος.

Το 52% τα  βγάζει δύσκολα και πολύ δύσκολα πέρα, στον οικονομικό τομέα.

Συγκεκριμένα για το 36% των ερωτηθέντων το 2018 ήταν  μια κακή και μάλλον κακή χρονιά. Για το 27% ήταν μια καλή και μάλλον καλή χρονιά. Για το 2019, το 37% εκτιμά ότι θα είναι ένας καλύτερος και μάλλον καλύτερος χρόνος ενώ το 28% θεωρεί ότι θα είναι μια χειρότερη και μάλλον χειρότερη χρονιά.

 

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ιεραρχήθηκε πρώτο στη λίστα με τα σημαντικότερα θέματα για τη χώρα, από το 49% των ερωτηθέντων. Στις πολύ χαμηλές θέσεις βρίσκονται οι σχέσεις κράτους εκκλησίας, το δημογραφικό, η βία από ακραίες ομάδες.

 

Το 52% τα  βγάζει δύσκολα και πολύ δύσκολα πέρα, στον οικονομικό τομέα και μόνο το 1% πολύ εύκολα!

 

Μάλιστα το 50%  έχει αισθανθεί ντροπή στα χρόνια της κρίσης για το γεγονός ότι δεν είχε χρήματα για να πληρώσει μια πάγια ανάγκη του νοικοκυριού του. Το 41%  ντράπηκε γιατί δεν μπορούσε να κάνει σέρβις στο αυτοκίνητο ενώ το 38% αισθάνθηκε ντροπή καθώς δεν μπορούσε οικονομικά να καλύψει ένα έκτακτο πρόβλημα υγείας στην οικογένειά του.

 

Το 72% είναι υπέρ και μάλλον υπέρ των κινητοποιήσεων των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλλία.

 

Το 73% κρίνει  αρνητικά και μάλλον αρνητικά  τη δράση του «Ρουβίκωνα»  και το 83%  δεν θα τον ψήφιζε ποτέ αν κατέβαινε στις εκλογές ως πολιτικό κόμμα.

 

Το κλίμα πριν τις δημοτικές εκλογές του 2019

Αξιολογώντας την κατάσταση της περιοχής τους, το 46% απαντά ότι τα πράγματα τον τελευταίο καιρό έχουν χειροτερέψει λίγο.

Για το 52% το μεγαλύτερο πρόβλημα  είναι η ανεργία.

Εκτίμηση για την Ευρωπαϊκή Ένωση

 

Το 63% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η κατάσταση της ΕΕ για το 2019 θα είναι χειρότερη ή μάλλον χειρότερη σε σχέση με το 2018.

 

Περισσότερες θετικές γνώμες οριακά για τον Πρόεδο της Δημοκρατίας, σε σχέση με τον Αρχιεπίσκοπο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις