Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νεα σύνδεση απ’ την Πολωνία στο Αεροδρόμιο Αράξου

Νεα σύνδεση απ’ την Πολωνία στο Αεροδρόμιο Αράξου

Κωνσταντίνος Καρπέτας: Διαρκώς αυξανόμενο το ενδιαφέρον Πολωνών επισκεπτών για την Δυτική Ελλάδα

Μέσα στο 2018 ο αριθμός των Πολωνών επισκεπτών που έφτασαν στην Δυτική Ελλάδα μέσω του Αεροδρομίου Αράξου παρουσίασε αύξηση κατά 65%, ποσοστό που είναι βέβαιο ότι θα σημειώσει μεγαλύτερη άνοδο την επόμενη χρονιά όπου στις πτήσεις απ’ την Πολωνία προς τον Άραξο προστίθενται σύνδεση του ταξιδιωτικού οργανισμού ITACA και δυο ακόμα αεροπορικές συνδέσεις απ’ την TUI.

Η αγορά της Πολωνίας, άλλωστε, είναι ραγδαία ανερχόμενη για τον ελληνικό τουρισμό καθώς μέσα στο 2018 οι Πολωνοί επισκέπτες, στο σύνολο της χώρας, ξεπέρασαν τους ένα εκατομμύριο σύμφωνα με τα στοιχεία πολωνικών επαγγελματικών και τουριστικών φορέων,αναφέρει η Περιφέρεια σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει:

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της για την τουριστική προβολή της περιοχής μας, μετείχε από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου στην τουριστική έκθεση Grecka Panorama 2018 που φιλοξενήθηκε στο Εθνικό Στάδιο PGE Narodow στη Βαρσοβία.

«Η παρουσία μας στην Βαρσοβία συνοδεύτηκε από δυο καλές ειδήσεις», ανέφερε σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας. Και πρόσθεσε: «Η πρώτη είναι το σταθερό ενδιαφέρον που δείχνει η πολωνική αγορά για την Δυτική Ελλάδα, κάτι που αποτυπώνεται και στην θεαματική αύξηση των αφίξεων στο Αεροδρόμιο Αράξου. Η δεύτερη καλή είδηση είναι η καινούργια πτήση που ξεκινάει προς τον Άραξο απ’ τον ερχόμενο Απρίλιο ο ταξιδιωτικός οργανισμός ITACAπου είναι ο μεγαλύτερος της Πολωνίας».

Παράλληλα, μέσα στο 2019 ενισχύεται η σύνδεση του Αεροδρομίου Αράξου με την Πολωνία, μέσω νέων συνδέσεων που δρομολογεί η TUI Πολωνίας.

Να σημειωθεί ότι το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Έλληνας Πρέσβης στη Βαρσοβία Ευάγγελος  Τσαούσης και η Διευθύντρια του ΕΟΤ Πολωνίας –Τσεχίας Νικολέτα Νικολοπούλου οι οποίοι, στις συζητήσεις που είχαν με τον κ. Καρπέτα αλλά και με την Εκτελεστική Γραμματέα της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτουκαι τον Προϊστάμενο του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής Δρ. Λαυρέντιο Βασιλειάδη, επεσήμαναν το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των Πολωνών για την τουριστική αγορά της Ελλάδας.

Μάλιστα με την κ. Νικολοπούλου συμφωνήθηκε να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη συνεργασία στο μέλλον ώστε οι δράσεις τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στην Πολωνία να πυκνώσουν μέσα στο επόμενο έτος.

«Είναι προφανές ότι η πολωνική αγορά μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα στην Δυτική Ελλάδα. Έχουμε ήδη κάνει αρκετά βήματα, ωστόσο για το 2019 επεξεργαζόμαστε ένα πλάνο συντονισμένων κινήσεων ώστε να έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα», υπογραμμίζει ο κ. Καρπέτας.

Να σημειωθεί ότι έκθεση Grecka Panorama 2018πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Βαρσοβία, του ΕΟΤ, του ΣΕΤΕ, του ΞΕΕ, της ΠΟΞ, της fedΗΑΤΤΑ, της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Πολωνίας (PZOT), του Επιμελητηρίου Τουριστικών Επιχειρήσεων της Πολωνίας (PIT) και του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών Πολωνίας «ΕΡΜΗΣ».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις