Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Παρουσιάζονται σήμερα λεύκωμα & ντοκιμαντέρ του Άρη Ζησιμάτου

Πάτρα: Παρουσιάζονται σήμερα λεύκωμα &am...

Στις 20.00 στο «Μηχανουργείο»

Το λεύκωμα του φωτογράφου Άρη Ζησιμάτου με τίτλο «Κάθε ημέρα ονειρεύομαι τη νύχτα» παρουσιάζεται την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, στις 20.00 στον πολυχώρο «Μηχανουργείο» στην οδό Ευμήλου 2, στην Πάτρα.

Για το βιβλίο (που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Το Δόντι» του Ανδρέα Τσιλίρα) θα μιλήσει η Μαίρη Γιαννοπούλου. Στην εκδήλωση θα προβληθεί και το διάρκειας 14 λεπτών ντοκιμαντέρ του Άρη Ζησιμάτου «Missing words» (2018), το οποίο απέσπασε τιμητικό έπαινο στο 6o Aegeandocs Festival για τη συμβολή της ταινίας στην υπεράσπιση της ελευθερίας και έκφρασης στο Ιράν.

Το λεύκωμα αποτελείται από ζευγάρια φωτογραφιών και κειμένων. Αφορμή για τη δημιουργία κάθε ζευγαριού είναι το κείμενο, το οποίο ντύθηκε μια φωτογραφία παλαιότερη ή νεότερή του. Σκοπός της φωτογραφίας δεν είναι η απεικόνιση του κειμένου αλλά η οπτικοποίηση ενός παράλληλου συναισθήματος.

Ο Άρης Ζησιμάτος έχει γεννηθεί στην Πάτρα το 1961. Είναι αρχιτέκτονας, φωτογράφος και κινηματογραφιστής. Έχει διδάξει στο Α.Α.S. της Θεσσαλονίκης και στον ΑΚΤΟ της Αθήνας. Έχει κάνει ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και συμμετείχε σε αρκετές ομαδικές. Φωτογραφίες του έχουν διακριθεί και έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά και εφημερίδες.

Έχει σκηνοθετήσει δύο ντοκιμαντέρ το «We first call George» (2017) και το «Missing words» (2018) τα οποία συμμετείχαν σε διάφορα Φεστιβάλ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture