Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε παιδικούς σταθμούς επεκτείνεται το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης

Πάτρα: Σε παιδικούς σταθμούς επεκτείνετα...

Πιλοτικά

Ο Δήμος Πατρέων ξεκινά πιλοτικό πρόγραμμα επέκτασης της οικιακής κομποστοποίησης, σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Η Οικιακή Κομποστοποίηση είναι η μετατροπή των οικιακών οργανικών απορριμμάτων (φλούδες, υπολείμματα από σαλάτες, τσόφλια αυγών, φυτικά υπολείμματα, χαρτιά της κουζίνας, υπόλειμμα τσαγιού ή καφέ κ.α.) σε καλής ποιότητας λίπασμα (κομπόστ), με τη χρήση ειδικών κάδων (κομποστοποίησης).

Το κομπόστ παράγεται μέσα από την αποσύνθεση των οργανικών υλικών, έχει πολύ καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε είδους καλλιέργεια. Η οικιακή κομποστοποίηση αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο μείωσης 70-80% των οργανικών της κουζίνας και του κήπου.

Η συγκεκριμένη δράση αφορά στη διανομή κάδων οικιακής κομποστοποίησης 400 Lt και της συσκευασίας 1L με ειδικούς μικροοργανισμούς, στους 13 παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που έχουν εκδηλώσει, έως τώρα, πρόθεση συμμετοχής στο Πρόγραμμα. Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου, ως συντονιστής του Προγράμματος, αναλαμβάνει τη διανομή των κάδων καθώς επίσης και την ενημέρωση των υπευθύνων των παιδικών σταθμών.

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο «Πάρκο Εκπαιδευτικών δράσεων», στην Πλαζ, στο χώρο των παιδικών κατασκηνώσεων, εκπαιδευτικό σεμινάριο στους υπευθύνους των παιδικών σταθμών. Παράλληλα, θα διανεμηθεί ενημερωτικό έντυπο και υλικό ευαισθητοποίησης.

Στόχοι του Προγράμματος είναι η προώθηση της επεξεργασίας των οργανικών απορριμμάτων από τους παιδικούς σταθμούς της Πάτρας καθώς και η ευαισθητοποίηση και η αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης των μαθητών, από μικρή ηλικία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, στο τηλέφωνο 2610 329071.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις