Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

200 ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΕΙΔΑΝ ΠΡΩΤΟΙ ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΑΙΓΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ "ΑΙΓΑΙΟ SOS" - ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΑ ODEON

200 ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΕΙΔΑΝ ΠΡΩΤΟΙ ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΑΙΓΜΕ...

Μια αστεία ταινία που δεν μπορείς να την πάρεις στα σοβαρά

Ιδιαίτερα ζωηρή ήταν η κίνηση στα Odeon Veso Mare το βράδυ της Δευτέρας 12 Νοεμβρίου 2018. Ο λόγος δεν ήταν μόνο οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας (παίχθηκε η Νορβηγοσουηδική παραγωγή «Η Καταγωγή των Σάμι») αλλά και η αβάντ πρεμιέρ της στρατιωτικής κωμωδίας «Αιγαίο SOS» σε σκηνοθεσία Πιέρρου Ανδρακάκου που διοργάνωσε ο Top fm 93 της Πάτρας σε συνεργασία με την εταιρεία διανομής & παραγωγής Odeon.

Κοντά στους 200 θεατές απόλαυσαν πρώτοι την πρωτότυπη και αστεία ταινία και στο τέλος βγαίνοντας από την αίθουσα, τους ζητήθηκε από υπαλλήλους των Odeon Veso Mare ν’ απαντήσουν πως τους φάνηκε η ταινία, με τους περισσότερους να αποφαίνονται, «καλή». Το ίδιο ακούσαμε να λένε και δύο κυρίες βγαίνοντας από την αίθουσα 3, «για ελληνική ήταν καλή».

Το φιλμ που αναμένεται να κάνει εμπορική επιτυχία από την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 που βγαίνει στις αίθουσες πανελλαδικά, ξεκινά από μία σχεδόν απίθανη να συμβεί κατάσταση. Μία ισχυρή σεισμική δόνηση φέρνει στην επιφάνεια της θάλασσας του Αιγαίου στ’ ανοιχτά της Ρόδου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία μία βραχονησίδα, την οποία και αμέσως σπεύδουν να πατήσουν τόσο οι Έλληνες όσο και οι Τούρκοι, καταλαμβάνοντας από μισό έδαφος έκαστος γείτονας. Στη συνέχεια ξεκινάνε τα απρόοπτα που θα ενταθούν μόλις αφιχθεί και η σέξι Ελληνοιταλίδα σεισμολόγος Γκαμπριέλα Ρομάνι και μία Τουρκάλα στρατιωτικός, η οποία τυγχάνει να έχει γνωριστεί πιο πριν στη Μύκονο με έναν εκ των Ελλήνων στρατιωτών (τον γοητευτικό Μιχάλη Λεβεντογιάννη) τον οποίο και γουστάρει.

Η ολιγομελής ομάδα με διοικητή τον Θοδωρή Αθερίδη που είναι μονίμως μεθυσμένος και απογοητευμένος ερωτικά θα ζήσει…μεγάλες στιγμές ενώ θα δοκιμαστεί και από την πείνα ενώ οι συρράξεις μεταξύ των Ελλήνων και της αντίστοιχης Τουρκικής ομάδας που φυλάει τη μισή βραχονησίδα θα είναι συχνά για αστείες αιτίες ενώ κάποια στιγμή που θα τα βρουν, οι Τούρκοι θα προσφέρουν στους Έλληνες ως δώρο κεμπάμπ.

Η ταινία που περιλαμβάνει και το σούπερ χορευτικό χιτ με την Ελένη Φουρέιρα «Caramela», έχει πολλές αστείες ατάκες, όλοι οι ηθοποιοί παίζουν καλά και υποστηρίζουν το εντελώς αναληθοφανές σενάριο (ιδέα του παραγωγού Κώστα Λαμπρόπουλου) με καλύτερους τον σέξι Πάνο Βλάχο, ο οποίος με την βαριά Καρδιτσιώτικη προφορά και το ανάλογο παίξιμο θύμιζε λίγο Χατζηχρήστο, την Ευαγγελία Συριοπούλου, την Δήμητρα Κολλά ως ασυρματίστρια βαρέων βαρών και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή που δεν τον είχαμε ξαναδεί στο σινεμά. Στα κεφάτα απρόοπτα του στόρι και η εμφάνιση ενός Κινέζου μικροπωλητή με καΐκι. Την συγκεκριμένη ταινία που περιλαμβάνει και σκηνοθετημένες σκηνές από δημοσιογραφικές ανταποκρίσεις και δελτία ειδήσεων για την κρίση και καλά των ελληνοτουρκικών σχέσεων που προκαλεί η εμφάνιση της βραχονησίδας, σίγουρα δεν μπορείς να την πάρεις στα σοβαρά και αναλόγως να την κρίνεις. Ο θεατής περνά ευχάριστα, δεν χρειάζεται να πολυεμβαθύνει, οι ηθοποιοί παίζουν με όρεξη και κέφι, το στόρι έχει την επικαιρότητα του ενώ αν δει κάποιος σεισμολόγος επιστήμονας το φιλμ, σίγουρα θα τραβάει τα μαλλιά του.

Ο Πιέρρος Ανδρακάκος στο ντεμπούτο του στο σινεμά ανέφερε πως «είναι μια μεγάλη παραγωγή με σπέσιαλ εφέ και ωραία μουσική, την οποία υπογράφει ο διεθνής συνθέτης Κώστας Χρηστίδης και πλαισιώνεται από εξαιρετικούς ηθοποιούς». Ο Πιέρρος Ανδρακάκος έχει συμμετάσχει στο παρελθόν ως βοηθός σκηνοθέτη σε μεγάλες διεθνείς παραγωγές όπως «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι» και «Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life». Ο Θοδωρής Αθερίδης που έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον Πιέρρο Ανδρακάκο, ανέφερε πως «είναι ένα παιδί πολύ ταλαντούχο, με φοβερή αισθητική και έχει την ικανότητα να βρίσκει λύσεις όταν ο χρόνος πιέζει».

Στην ταινία παίζει και ο ηθοποιός και καλλιτέχνης της χιπ χοπ και φανκ μουσικής σκηνής Jerome Kaluta.

Διάρκεια: 95 λεπτά.

*Πάντως τελικά δεν ήρθε κάποιος από τους ηθοποιούς και συντελεστές της ταινίας στην προβολή όπως περίμεναν πολλοί. Ειδικά τα κορίτσια περίμεναν να έρθει ο Πάνος Βλάχος.

Κείμενο – φωτογραφίες: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ο διευθυντής των Odeon Veso Mare Αλέξης Μπιτούνης μπροστά από το σταντ της ταινίας μαζί με την Κυριακή και την Όλγα με μπλουζάκια "Αιγαίο SOS".

Ο διευθυντής των Odeon Veso Mare Αλέξης ...

Ο διευθυντής των Odeon Veso Mare Αλέξης Μπιτούνης μπροστά από το σταντ της ταινίας μαζί με την Κυριακή και την Όλγα με μπλουζάκια "Αιγαίο SOS".

Η Δήμητρα Κολλά που στην ταινία ξεχωρίζει στο ρόλο της ασυρματίστριας.

Η Δήμητρα Κολλά που στην ταινία ξεχωρίζε...

Η Δήμητρα Κολλά που στην ταινία ξεχωρίζει στο ρόλο της ασυρματίστριας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture