Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ένα ιδιαίτερης αξίας ιστορικό μνημείο ανοίγει και πάλι τις πύλες του- Ο ετοιμόρροπος Ναός Αγ. Δημητρίου Μπάρδα Πατρών ανακαινίστηκε πλήρως-ΦΩΤΟ

Ένα ιδιαίτερης αξίας ιστορικό μνημείο αν...

Θυρανοίξια την προσεχή Κυριακή

Ένα ιστορικό μνημείο του 12ου αιώνα, απαράμιλλου κάλλους, πλήρως ανακαινισμένο παραδίδεται την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στους πιστούς.

Πρόκειται για το Καθολικο της παλαιάς Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου στου Μπάρδα Πατρών, το οποίο σήμερα είναι μετόχιο της Ιεράς Μονής Μαρίτσης.

Το μνημείο κατέστη ετοιμόρροπο από το πέρασμα του χρονου και δυστυχώς επιβαρύνθηκε η κατάστασή του εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού της 8ης Ιουνίου 2008.

Με χορηγία του ιδρύματος «Χ.Κ. Λεβέντη» και του ιδρύματος «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» αποκαταστάθηκε πλήρως ο μνημειακός Ιερός Ναός και ο περιβάλλον χώρος και πλέον αποτελεί κόσμημα για την Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Ο Μητροπολίτης Πατρών αγωνίστηκε ώστε να αποκατασταθεί ο ναός κάτι που έγινε πράξη με τη βοήθεια της Προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αχαϊας Αναστασίας Κουμούση και των συνεργατών της.

Συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία η κ. Κουμούση παρέδωσε τα κλειδιά της εκκλησίας στον Μητροπολίτη Πατρών.

Ο κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε με την κ. Κουμούση το Ναό τη Δευτέρα προκειμένου να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες ενόψει των Θυρανοιξίων και της πρώτης Λειτουργίας μετά την ανακαίνιση που θα τελεστεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 7πμ έως 10πμ.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις