Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Επιτυχημένη & φέτος η διοργάνωση "Το ΕΑΠ στην Πόλη"

Πάτρα: Επιτυχημένη & φέτος η διοργάν...

Ήρθε ο Στ. Κούλογλου - Έδωσαν συναυλίες οι Χρ. Θηβαίος, Ματούλα Ζαμάνη

Το «ΕΑΠ στην Πόλη» για τρίτη χρονιά ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Περιβόλα Πατρών το χρονικό διάστημα 31-8 και 1-2/9/2018, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί ένα θεσμό που αγκαλιάστηκε από την Πατραϊκή κοινωνία.

Το ΕΑΠ όπως αναφέρει σχετικό απολογιστικό δελτίο, αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού που συνδυάζει αρμονικά την γνώση και την επιστήμη με τον πολιτισμό, όπως αρμόζει σε ένα  σύγχρονο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα η λειτουργία των πολιτιστικών ομάδων που αποτελούνται σε μεγάλο βαθμό, από φοιτητές αναδεικνύουν την οργανική σχέση που αναπτύσσεται  σε ένα εξ αποστάσεως ίδρυμα.

Στο πολιτιστικό τριήμερο  παρουσιάστηκαν συναυλίες του Χ. Θηβαίου, της Μ. Ζαμάνη και των Blues Antivirus, προβολή της ταινίας του Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος και παρέστη ενώ ιδιαίτερη εντύπωση στο κοινό έκαναν η χορευτική ομάδα, η θεατρική ομάδα και η  φωτογραφική ομάδα του ΕΑΠ.

Την  Παρασκευή 31-8  στο ειδικά διαμορφωμένο αίθριο Β’ του campus του ΕΑΠ, προβλήθηκε η ταινία του Σ.Κούλογλου ‘’Πεθαίνοντας στο γέλιο’’ που αφορά  μια τραγωδία ανάμεσα σε τρείς κωμωδίες.  Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση μεταξύ του κοινού και του δημιουργού αποσπώντας το έντονο ενδιαφέρον και το  ζεστό χειροκρότημα των θεατών.

Στη συνέχεια στον ξεχωριστό συναυλιακό χώρο στην είσοδο του ιδρύματος, ακολούθησε  συναυλία του Χ. Θηβαίου. Ο σπουδαίος ερμηνευτής και η εξαιρετική ορχήστρα μάγεψαν το κοινό με τις ιδιαίτερες ερμηνείες  και την αμεσότητα τους που αποθεώθηκαν από το κοινό.

Το Σάββατο 1-9 στον συναυλιακό χώρο του ΕΑΠ, πραγματοποιήθηκε η συναυλία της μοναδικής Ματούλας Ζαμάνη. Ο παλμός, η ζωντάνια και οι ξεχωριστές διασκευές  των τραγουδιών, σε συνδυασμό με την μαχητικότητα  και την ευαισθησία της ερμηνεύτριας οδήγησαν  το νεανικό και όχι μόνο κοινό,  σε  ένα  μοναδικό μουσικό ταξίδι.

Την Κυριακή 2-9,  τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων, στο αίθριο Β’,  άνοιξε η χορευτική ομάδα του ΕΑΠ  με την  παράσταση ‘’Χορεύοντας στην Ελλάδα’’, με την επιμέλεια και τη διδασκαλία του Γεωργίου Μπουρλέση, σε ένα  ρεπερτόριο από τις περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης .  Οι αυθεντικές  φορεσιές και  η αρτιότητα  στην απόδοση  των παραδοσιακών  χωρών  εντυπωσίασαν το κοινό.

Στη συνέχεια, στο αίθριο Γ’, ακολούθησε η θεατρική παράσταση ‘’ Η σπασμένη στάμνα’’ του Eρρίκου  φον Κλάιστ από την θεατρική ομάδα του ΕΑΠ με την καθοδήγηση του Χρήστου Μπαϊρακτάρη. Η νεοϊδρυθείσα ομάδα  καθήλωσε το πολυπληθές κοινό που ενθουσιάστηκε από την υποκριτική δεινότητα των φοιτητών του ιδρύματος, σε ένα έργο του Γερμανικού Ρομαντισμού  που  εξακολουθεί να είναι  τόσο επίκαιρο στις ημέρες μας.

Τη βραδιά  έκλεισαν στον συναυλιακό χώρο του ΕΑΠ οι μοναδικοί Blues Antivirus . Πρόκειται για ένα συγκρότημα από την περιοχή της Πάτρας,  που με τις μοναδικές επιλογές και εκτελέσεις  των τραγουδιών του ξένου ρεπερτορίου της Blues, jazz  και  Rock  των δεκαετιών 70, 80, 90, κέρδισαν το κοινό.

*Σε όλη τη διάρκεια του πολιτιστικού τριημέρου ΤΟ ΕΑΠ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, οι φοιτητές και το προσωπικό του ιδρύματος που στελεχώνουν την ομάδα φωτογραφίας, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο αίθριο Β’  την εξαιρετική έκθεση με τίτλο ‘’Αποκλίνουσες συμπεριφορές του χώρου…’’. Για 1η φορά  οι εκδηλώσεις υποστηρίχθηκαν ραδιοφωνικά με  Live  μεταδόσεις από το WEB RADIO  του ΕΑΠ.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλά στο thebest.gr για την ταινία του "Πεθαίνοντας στο γέλιο", που προβλήθηκε και στην Πάτρα - ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις