Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νύχτα...εφιάλτης στη Στροφυλιά Αχαΐας- Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά τα ξημερώματα μετά από μάχη των πυροσβεστών- ΦΩΤΟ

Νύχτα...εφιάλτης στη Στροφυλιά Αχαΐας- Υ...

Επιτόπου μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής με 21 οχήματα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε από τις 4 τα ξημερώματα η πυρκαγιά στην περιοχή της Λίμνης Προκόπου Αχαΐας έχοντας κάψει από χθες το βράδυ περίπου 100 στρέμματα έκτασης καλαμιών.

23:45 Το thebest.gr επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο ο οποίος μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, βρίσκονται στο σημείο της πυρκαγιάς. Όπως μας εξήγησε, λόγω των πολύ δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή,  οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν εστιάσει την προσοχή τους να μην περάσει το μέτωπο της πυρκαγιάς προς το δάσος της Στροφυλιάς όπου και κατευθύνεται.

Η φωτιά πέρασε νωρίτερα από τη λίμνη Προκόπου προς τα Μαύρα Βουνά και την Καλογριά όπου καίει καλαμιές.

 

 

23:30 Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά στροβιλίζεται μέσα στην περιοχή της λίμνης Προκόπου στη Δυτική Αχαΐα με αποτέλεσμα ν’ αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις. Ωστόσο αυτή την ώρα η εικόνα της είναι καλύτερη από ότι νωρίτερα.

Στο σημείο επιχειρούν τα πληρώματα 21 Πυροσβεστικών Οχημάτων και δύο πεζοπόρα τμήματα. Την έχουν «κυκλώσει» κι εκτιμάται από πηγές της πυροσβεστικής ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα να τους ξεφύγει.

 

22:25 Προς τον αρχαιολογικό χώρο του Τείχους των Δυμαίων κατευθύνεται σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες αυτή την ώρα η φωτιά που καίει στη Δυτική Αχαΐα. Στο σημείο υπάρχουν μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 21 οχήματα καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα

 

21:48 Διακόπτεται, μετά από εντολή της Πυροσβεστικής, η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο Μετόχι-Καλόγρια. Παράλληλα απομακρύνονται τα οχήματα που βρίσκονται στο σημείο καθώς και o κόσμος που έχει συγκεντρωθεί εκεί.

21:05 Η φωτιά βρίσκεται μέσα στον βάλτο και το γεγονός αυτό δυσκολεύει πάρα πολύ τις πυροσβεστικές δυνάμεις να την προσεγγίσουν για να κάνουν την κατάσβεση. Στην περιοχή πνέουν πάρα πολύ ισχυροί άνεμοι που επίσης δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών

Επιχειρούν 22 πυροσβέστες και δύο πεζοπόρες ομάδες

21:00 Η πυρκαγιά είναι μέσα στην περιοχή της λίμνης Προκόπου. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Στο σημείο επιχειρούν τα πληρώματα οκτώ Πυροσβεστικών Οχημάτων.

20:50 Η φωτιά σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του thebest.gr, είναι αρκετά μεγάλη. Εστιάζεται σε καλαμιές πριν από το χωριό του Αράξου. Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις από την Πάτρα, τη Βιομηχανική Περιοχή καθώς και τα Λεχαινά Ηλείας.

20:40 Φωτιά αυτή την ώρα στην περιοχή του Αράξου κοντά στο αεροδρόμιο. Καίει κοντά στην λίμνη όμως οι άνεμοι που πνέουν είναι δυνατοί και υπάρχει κίνδυνο να πεταχτούν σπίθες προς τα μαύρα βουνά. Σπεύδει η Πυροσβεστική.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις