Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα κρυπτονομίσματα και ένα νέο πρότζεκτ στην Πάτρα

Τα κρυπτονομίσματα και ένα νέο πρότζεκτ στην Πάτρα
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Εκδήλωση στο Επιμελητήριο Αχαΐας

Αξίζει να αναφερθούμε σε κάτι που όλοι έχουμε ακούσει, τα Bitcoin, και τις αλλαγές που έχει φέρει σε ένα μεγάλο βαθμό στην παγκόσμια οικονομία. Το εντυπωσιακό που έγινε με το Bitcoin είναι πως η τιμή του άρχισε στα 0,10 λεπτά και σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα ανέβηκε και έφτασε στα τέλη του 2017 να κοστίζει 20.000$ το ένα. Αυτό που έκανε την διαφορά το Bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα είναι η τεχνολογία Blockchain που τα συνοδεύει.

Όλοι οι παγκοσμίου φήμης οικονομολόγοι και γνωστές του κλάδου λένε πως αυτή η τεχνολογία «ήρθε για να μείνει». Θα λύσει μεγάλα και σημαντικά οικονομικά προβλήματα που δεν έχουν καταφέρει να λύσουν οι τράπεζες. Λίγοι είναι εξειδικευμένοι σε αυτή την τεχνολογία μέχρι στιγμής και όλοι λένε πως είναι καλύτεροι από το διαδίκτυο.

Η τεχνολογία αυτή έρχεται να αντικαταστήσει την «εμπιστοσύνη» που παρέχουν οι τράπεζες και εταιρείες όπως η Western Union. Διότι μια τράπεζα αυτό που κάνει είναι να μαζεύει καταθέσεις τις οποίες τις πουλάει τοκίζοντας τες και είναι υπεύθυνη για την ορθή διεκπεραίωση των συναλλαγών και των πληρωμών. Τόσο καιρό έχουμε μάθει πως μόνο μέσω της τράπεζας μπορεί να γίνει μια συναλλαγή και από πουθενά αλλού. Το ίδιο με τη τράπεζα κάνει και η Western Union η οποία και αυτή πουλάει εμπιστοσύνη για να στείλει το ποσό που θέλει όπου εσείς θέλετε.

Με το κρυπτονόμισμα μέσω της τεχνολογίας Blockchain μπορεί οποιοσδήποτε χωρίς κανένα κόστος συναλλαγής και χωρίς κανένα μεσάζοντα να μεταφέρει την αξία σε όλο τον κόσμο.

Τα κρυπτονομίσματα ήρθαν για να προσφέρουν λύσεις σε θέματα που έχουν δημιουργηθεί όπως είναι το θέμα με τους «Unbank». Αυτό το θέμα έχει απασχολεί με το 40% του πληθυσμού παγκοσμίως οι οποίοι δεν έχουν προσβάσεις σε τραπεζικό σύστημα και το συναντάμε σε μεγάλο βαθμό σε τριτοκοσμικές χώρες. Εδώ γεννιέται μια μεγάλη ανισότητα που δεν προσπάθησε κάνεις να την λύσει ως τώρα. Το παράλογο σε όλο αυτό είναι πως ένα μεγάλο ποσοστό από αυτό το 40% των «Unbank» έχει κινητό τηλέφωνο και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ένα άλλο θέμα  είναι το πρόβλημα με τον πληθωρισμό. Όλα τα Fiat νομίσματα που κρατάμε στα χέρια μας χάνουν αξία λόγω της συνεχούς κοπής νέων νομισμάτων χωρίς να υπάρχει κανένα αντίκρισμα. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του κρυπτονομίσματος είναι πως έχει σταθερή προσφορά, δηλαδή κάθε τεχνολογία Blockchain του κάθε νομίσματος δημιουργεί ένα συγκεκριμένο αριθμό νομισμάτων και με αυτό τον τρόπο αποφεύγει τον πληθωρισμό που παθαίνουν τα Fiat νομίσματα.

Η παραγωγή αυτού του νομίσματος γίνεται με την κατανάλωση ενέργειας και την χρήση μεγάλων υπολογιστών. Αυτοί οι υπολογιστές έχουν την δύναμη να λύσουν πολύ δύσκολους και περίπλοκους μαθηματικούς αλγορίθμους και σε συνδυασμό με την ενέργεια που καταναλώνουν «εξορίζουν» τα κρυπτονομίσματα. Με παροιμία αλλά πιο απλή διαδικασία γίνεται και με την «κοπή» του Fiat νομίσματος.

Μέσω όμως της εταιρία Onelife η οποία δημιουργεί το Onecoin αυτή η διαδικασία γίνεται απλή και προσιτή στο χρήστη. Το Onecoin είναι το πρώτο νόμισμα κεντρικής εξόρυξης και αυτό το κάνει ακόμα πιο εύκολο στη χρήση του διότι όλη την διαδικασία της εξόρυξης την κάνει η εταιρία με δικούς της υπολογιστές και ενέργεια. Ακόμα η Onelife δίνει μεγάλη έμφαση στην εκπαιδεύση, διότι για να μπορούν τα μελί της να χρησιμοποιήσουν ορθά τα Onecoin τους.

Πως όμως μπορεί ο οποιοσδήποτε να συμμετέχει σε αυτή την ψηφιακή «συναλλαγή». Εδώ στην Πάτρα υπάρχει μια νέα σπουδαία επιχειρηματικότητα, η οποία ονομάζεται Δικτυακό Μάρκετινγκ.

Την αποτελούν οι: Δημήτρης Τσετσεκος,  Παναγιώτης Τσετσεκος,  Άλεξ Φερχατι,  Κώστας Φερχατι,  Στέλιος Ταταρακης,  Δημήτρης Μαρκουλακης,  Άγγελος Κουφης,  Μαρία Γεωρβασακη,  Βαγγέλης Παπαδάκης,  Νίκος Χρουσης,  Δημήτρης Δρακακης όλοι τους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις