Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανό και αντιφασιστικά συνθήματα σε σχολεία της Πάτρας -ΦΩΤΟ

Πανό και αντιφασιστικά συνθήματα σε σχολ...

Για τον Παύλο Φύσσα

Παρεμβάσεις αντιφασιστικού χαρακτήρα πραγματοποίησαν στην Πάτρα τη Δευτέρα, παραμονή της έναρξης της νέα σχολικής χρονιάς, αντιεξουσιαστικές ομάδες. Οι δράσεις έγιναν στην μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Σε σχετικηανακοίνωση που ανέβασαν στο  imdymedia αναφέρουν τα εξής:

"Το βράδυ της Δευτέρας 10-9, παραμονής έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες αντιφασιστικές παρεμβάσεις με σπρέι, πανό, τρικάκια και αυτοκόλλητα σε σχολεία της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης απο πρωτοβουλία συντροφισσών και συντρόφων της ανοιχτής συνέλευσης αναρχικών Πάτρας και της κατάληψης Terra Incognita" αναφέρουν σε ανάρτησή της στο imdymedia η πρωτοβουλία απο την ανοιχτή συνέλευση αναρχικών Πάτρας-κατάληψη Terra Incognita. Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

"Στις 18-9-13 νεοναζί της Χρυσής Αυγής δολοφονούν τον αντιφασίστα Παύλο Φυσσα στο Κερατσίνι.

5 χρόνια μετά και ενώ η δίκη της ΧΑ βρίσκεται σε τελικό στάδιο, ο εκφασισμός της καθημερινότητας εντείνεται διαρκώς. Με αφορμή το μακεδονικό ζήτημα και την συσπείρωση του εθνικού κορμού, όλα τα ψύγματα του εθνικιστικού τόξου(οργανωμένα τάγματα εφόδου, παραστρατιωτικοί θύλακες, γραφικοί χριστιανοταλιμπάν κ.α.) βρίσκουνε ξανά χώρο στη δημόσια σφαίρα. Μέσα από τα εθνικιστικά συλλαλητήρια που αποτελλούν πλέον τη νόμιμη συγκάλυψη του φασισμού ξεπηδούν φασιστικά μορφώματα υπεύθυνα για επιθέσεις σε καταλήψεις και αυτοοργανωμένους χώρους, πογκρόμ σε μετανάστες και επιθέσεις σεξιστικού περιεχομένου σε άτομα της lgbtqi κοινότητας.

Απέναντι στον εθνικό παροξυσμό, τους διαχωρισμούς και τις περιφράξεις με βάση το φύλο και τη φυλή, την πατριωτική υστερία και τις επικίνδυνες αστειότητες για την ανωτερότητα του έθνους ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.

Να ενισχύσουμε τα κοινωνικά και ταξικά αναχώματα ενάντια στην εθνική ενότητα. Να πολεμήσουμε τον φασισμό χτυπόντας τη ρίζα του-το κράτος και τον καπιταλισμό.

Όλοι στις κινητοποιήσεις για το Θάνατο του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα"

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις