Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου ο εορτασμός της επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγ. Ανδρέα

Πάτρα: Στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου ο εορτ...

Το ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Πενήντα τέσσερα χρόνια (54) χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον Σεπτέμβριο του 1964 οπότε και επεστράφη στην πόλη των Πατρών η Τιμία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτόκλητου.

Όπως ανακοίνωσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος στη διάρκεια της Θείας λειτουργίας το πρωί της Κυριακής 9/9 στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Παντανάσσης, ο φετινός εορτασμός της επετείου της επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Πολιούχου των Πατρών, Αποστόλου Ανδρέου θα λάβει χώρα το σαββατοκύριακο 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2018. Το πρόγραμμα που αναμένεται να ανακοινωθεί και αναλυτικά τις επόμενες μέρες, θα περιλαμβάνει στις 19.00 το απόγευμα του Σαββάτου 22/9, πολυαρχιερατικό εσπερινό στο νέο ιερό ναό του Αγ. Ανδρέου και την Κυριακή 23/9 το πρωί πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία.

Στις 17.45 το απόγευμα της Κυριακής όπως επιτάσσει το τελετουργικό, θα γίνει η εκκίνηση της ιεράς λιτανείας της Τιμίας Κάρας και της εικόνας του Αποστόλου Ανδρέου, θα ακολουθήσει ο καθιερωμένος αγιασμός στην Ιχθυόσκαλα για τη νέα αλιευτική περίοδο και μετά θα γίνει σύμφωνα πάντα με το εθιμοτυπικό, η επιβίβαση σε πλοιάρια και κατόπιν η αποβίβαση στην κεντρική προβλήτα Αγίου Νικολάου.

Στις 7 το απόγευμα της Κυριακής 23/9/2018, στην πλατεία Τριών Συμμάχων παρουσία των αρχών της πόλης και πλήθους κόσμου, θα τελεστεί Θεία Δοξολογία και στη συνέχεια θα λάβει χώρα η λιτανεία κατά μήκος της οδού Αγίου Ανδρέου με κατάληξη τον ιερό ναό του Πολιούχου. Ο κ.κ. Χρυσόστομος όπως έχει πει, πριν από 54 χρόνια, «στις 26 Σεπτεμβρίου 1964, στην πλατεία Τριών Συμμάχων, με δάκρυα στα μάτια, με ιερό δέος και βαθιά συγκίνηση, ο Πατραϊκός λαός υποδεχόταν τον χαριτόβρυτο θησαυρό και “αγγέλοις αιδέσιμον”, δηλαδή τον θησαυρό που ευλαβούνται και σέβονται ακόμη και οι άγγελοι από τον ουρανό, την Αγία Κάρα του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων.

Για 500 χρόνια η Τιμία Κάρα βρισκόταν στην Δύση, στη Ρώμη, οικονόμησε όμως ο Άγιος Ανδρέας ώστε να εισακουστούν οι προσευχές των Πατρινών και να επανέλθει ο Άγιος μας στην πόλη που αγάπησε, δίδαξε και επέλεξε να μαρτυρήσει και να μείνει σωματικώς ώστε εμείς να έχουμε τη δυνατότητα να προσκυνούμε τα άγια λείψανα και τον Σταυρό του μαρτυρίου του, κατέχοντας και Τάφο Αποστολικό στον Παλαιό Ιερό Ναό, μία μεγάλη ευλογία».

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις