Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Από τις κάμερες 4 κλειστών κυκλωμάτων «έπιασαν» τους ληστές της 94χρονης στην Πάτρα – Έτρεχαν αναστατωμένοι

Από τις κάμερες 4 κλειστών κυκλωμάτων «έ...

Απολογούνται την Τετάρτη στον Ανακριτή Πατρών

Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο Τετάρτη στον Ανακριτή Πατρών πήραν οι δύο συλληφθέντες για τη ληστεία σε βάρος 94χρονης, μέσα στο ίδιο το σπίτι της, ξημερώματα της 23ης Αυγούστου.

Πρόκειται για δύο Έλληνες,  32 και 31 ετών, έναν μόνιμο κάτοικο Πατρών κι έναν από το Ζεφύρι Αττικής, με προσωρινό τόπο διαμονής την Πάτρα. Η αστυνομία αναζητά και έναν τρίτο, ηλικίας 22 ετών, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί. Η σύλληψή τους έγινε με εντάλματα, σε εξωτερικό χώρο στην περιοχή Ταραμπούρα.

Οι κινήσεις των δραστών καταγράφηκαν από τις κάμερες τεσσάρων κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης  και συγκεκριμένα τριών καταστημάτων κι ενός σπιτιού.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr το υλικό απεικονίζει τους δράστες να τρέχουν μετά την πράξη τους, ενώ το μαντήλι που φορούσε ο ένας εκ των τριών βρέθηκε σε δρόμο κοντά στο σπίτι της υπερηλικιωμένης.

Η αστυνομία έχει λάβει από το σπίτι και γενετικό υλικό των δραστών. Οι δράστες ακινητοποίησαν την γυναίκα στο κρεβάτι που κοιμόταν, με την άσκηση σωματικής βίας και της πήραν 50 ευρώ ευρώ και μια χρυσή αλυσίδα λαιμού με σταυρό.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

 

Συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 32 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για διάπραξη ληστείας.

Για την ίδια υπόθεση, αναζητείται για να συλληφθεί ακόμη ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 22 ετών, συνεργός των συλληφθέντων, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Η εξιχνίαση της ληστείας είναι αποτέλεσμα πολυήμερων και μεθοδικών ερευνών των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι υπέβαλλαν το προανακριτικό υλικό στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών με αποτέλεσμα την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος των δραστών.

Από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι οι δράστες στις 23-8-2018, τα ξημερώματα, στην Πάτρα, μετέβησαν με αυτοκίνητο, σε οικία 94χρονης ημεδαπής, όπου οι δύο εισήλθαν στο εσωτερικό της οικίας από ανασφάλιστη πόρτα και στη συνέχεια ασκώντας σωματική βία στην ηλικιωμένη της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και μια χρυσή αλυσίδα λαιμού με σταυρό, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με το αυτοκίνητο.

Κατά την εξερεύνηση του τόπου του περιστατικού οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, συνέλεξαν ένα μαντήλι τύπου Μπαλακλάβα και οπτικό υλικό από κάμερες στην περιοχή, στις οποίες καταγράφονταν οι κινήσεις των δραστών.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεών τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατούνται για να οδηγηθούν την Τετάρτη 5-9-2018, στον Ανακριτή Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του συνεργού τους.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις