Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Οι υψηλές θερμοκρασίες κατέστρεψαν την παραγωγή ροδιού

Ηλεία: Οι υψηλές θερμοκρασίες κατέστρεψα...

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Ηλείας στον ΕΛΓΑ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Νικολούτσος Κωνσταντίνος με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ. Θεοφάνη Κουρεμπέ, ζητά να αποζημιωθούν οι παραγωγή ροδιού της περιοχής, καθώς υπέστησαν ζημιές στις καλλιέργειες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Η επιστολή έχει ως εξής:

«Μετά από αίτημα των παραγωγών ροδιού της περιοχής μας πραγματοποιήθηκε συνάντηση όπου μας ενημέρωσαν για τη ζημιά που έχουν υποστεί λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, οι οποίες δημιούργησαν ηλιοκάψιμο στη μεγαλύτερη επιφάνεια του ροδιού με αποτέλεσμα να μην είναι εμπορεύσιμο ως φρούτο.

Γνωρίζουμε ότι ο κανονισμός του ΕΛΓΑ προβλέπει αποζημίωση από καύσωνα άνω των  40 βαθμών κελσίου αλλά λόγω των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών η ζημιά έγινε και με κατώτερες θερμοκρασίες από αυτές που ορίζει ο κανονισμός του οργανισμού(36 – 37 βαθμούς κελσίου), γι αυτό σας παρακαλούμε όπως εξετάσετε κατ’ εξαίρεση το αίτημα των παραγωγών ροδιού διότι η παραγωγή τους έχει καταστραφεί κατά 80% και άνω, με αποτέλεσμα να μείνει αδιάθετη και να επιβαρύνει ακόμα περισσότερα τα ήδη πληγωμένα εισοδήματά τους όπως και της τοπικής μας οικονομίας.

Όπως γνωρίζετε ο νομός μας βασίζεται στην αγροτική οικονομία και γι’αυτό παρακαλούμε όπως προβείτε σε τροποποίηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ έτσι ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη κάλυψη από 35 βαθμούς κι άνω.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις