Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε Αίγιο, Κεφαλονιά και Λευκάδα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος

Σε Αίγιο, Κεφαλονιά και Λευκάδα ο Θεοφιλ...

Θα μετάσχει και στη λιτανεία της εικόνας του Αγ. Γερασίμου στο Αργοστόλι & θα μιλήσει στην πλατεία

Πυκνό θα είναι το πρόγραμμα του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. Χρυσάνθου την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου καθώς και τις επόμενες μέρες. Όπως είδαμε, ανήμερα της μεγάλης εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου, την Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018  ο κ.κ. Χρύσανθος θα λειτουργήσει μετά από πρόσκληση του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.κ. Αμβροσίου που θα βρίσκεται στην πανηγυρίζουσα ιστορική ιερά μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Φανερωμένης Αιγίου  όπου και θα τελέσει την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και θα κηρύξει το Θείο λόγο.

Το απόγευμα της Τετάρτης 15/8 ο κ.κ. Χρύσανθος θα μεταβεί στο νησί της Κεφαλονιάς, στην πανηγυρίζουσα ιερά μονή του Αγίου Γερασίμου στην κοιλάδα των Ομαλών όπου και θα συμμετάσχει στις 17.30 στην Ιερά Παράκληση προ του Ι. Σκηνώματος και στην μεταφορά Αυτού εις τον νέον  Ιερόν Ναό όπου και θα ψαλεί ο Μικρός Εσπερινός.

Θ’ ακολουθήσει στις 21.00 το βράδυ, ο Μέγας Εσπερινός της εορτής της Κοιμήσεως του Αγ. Γερασίμου, προστάτη και πολιούχου της Κεφαλονιάς, με τη συμμετοχή σεβασμιωτάτων Αρχιερέων και εν συνεχεία Ιερά Αγρυπνία.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος θα μετάσχει και στο αρχιερατικό συλλείτουργο στην ιερά μονή Αγίου Γερασίμου το πρωί της Πέμπτης 16 Αυγούστου 2018   καθώς και στη λιτάνευση  του Ι. Σκηνώματος με τη συμμετοχή  του  Κλήρου, Μοναχών όλων των Ι. Μονών της Ι. Μητροπόλεως Κεφαλληνίας, των Επισήμων  και  του λαού.

Με το πέρας της Λιτανείας θα τοποθετηθεί το Ιερό Σκήνωμα του Αγ. Γερασίμου εντός  του νέου Ι. Ναού προς συνέχιση του προσκυνήματος ενώ στις 17.30 θα τελεστεί Εσπερινός στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου.

Όπως μας είπε ο κ.κ. Χρύσανθος το βράδυ της Πέμπτης 16/8/2018 θα συγχοροστατήσει στις 20.00 στην Ιερά Παράκληση που θα ψαλεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς και θα μετάσχει στις 21.00 στη λιτάνευση της ιεράς εικόνας  του Αγ. Γερασίμου στις κεντρικές οδούς της  πόλεως του Αργοστολίου, ως ιδιαιτέρα εκδήλωσις των κατοίκων του Αργοστολίου προς  τον Άγιον. Μάλιστα ο κ.κ. Χρύσανθος όπως είπε στο thebest.gr, θα μιλήσει και προς τον συγκεντρωμένο κόσμο που προβλέπεται να είναι πολύς, λόγω του πλήθους τουριστών και παραθεριστών που βρίσκονται στο όμορφο νησί του Ιονίου, στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου.

Την επόμενη μέρα, την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18  Αυγούστου 2018 ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος θα μεταβεί μετά από σχετική πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης, στο νησί της Λευκάδας και πιο συγκεκριμένα στο Νυδρί και στο Μεγανήσι όπου θα λάβει χώρα Ιερά Πανήγυρις Σύναξεως πάντων τῶν προστατῶν καί ἐφόρων τῆς νήσου Λευκάδος Ἁγίων καθώς και η Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος, Μητροπολίτου Λαρίσης και Τρικάλων, ο οποίος εκοιμήθη το 1540 σε ηλικία 50 ετών.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις