Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ήσυχες μέρες του Αυγούστου...στην Πάτρα

Ήσυχες μέρες του Αυγούστου...στην Πάτρα

Πολλά μαγαζιά έχουν αναρτήσει τις γνωστές ενδείξεις για ολιγοήμερες διακοπές

Στην κυριολεξία διάγουμε…ήσυχες μέρες του Αυγούστου. Η τρέχουσα εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου καθιερωμένα πια θεωρείται η εβδομάδα που οι Έλληνες πηγαίνουν για λίγες μέρες ανάπαυλας γεμίζοντας χωριά, τόπους καταγωγής, νησιά, κοντινά παραθεριστικά θέρετρα, κ.α. Περπατώντας στην πόλη ειδικά την Κυριακή ή βραδινές ώρες καθημερινές αναρωτιέσαι όπως και ο στίχος του τραγουδιού που έχει πει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου «άδεια η πόλη, που πήγαν όλοι;».

Όσοι μένουν πίσω λένε πως απολαμβάνουν την άδεια πόλη και επιλέγουν για τον περίπατο τους τις σκιερές στοές. Στα Ψηλαλώνια ή στην Τριών Ναυάρχων και στην Ηρώων Πολυτεχνείου κάτι γίνεται και οι εναπομείναντες δίνουν τα βράδια το παρών. Μάλιστα τα βράδια που μας πέρασαν είχαν και συντροφιά τους ανοιχτούς τηλεοπτικούς δέκτες για να χαρούν τις επιτυχίες των αθλητών μας του στίβου στο πανευρωπαικό πρωτάθλημα του Βερολίνου, του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους στο πανευρωπαικό της Γλασκώβης ή τον θρίαμβο του Στέφανου Τσιτσιπά στο Rogers cup στο Τορόντο που έφτασε έως τον τελικό και μπορεί να έχασε από τον τενίστα – μηχανή Ναδάλ ωστόσο όλο το μέλλον είναι μπροστά για τον 20χρονο μόλις Τσιτσιπά που πια είναι στους 15 καλύτερους πρωταθλητές του τένις στον κόσμο.

Περπατώντας επίσης στο κέντρο της πόλης και χαζεύοντας βιτρίνες μαγαζιών, λογιών λογιών, έχουν αναρτηθεί τα καθιερωμένα καρτελάκια – χαρτάκια που ενημερώνουν τους πολίτες και πελάτες για το διάστημα που οι επιχειρήσεις κλείνουν για τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου. Φούρνοι, μανάβικα, επιχειρήσεις με κομπιούτερ, γιατροί έως και κεντρικά καφέ στη Ρήγα Φεραίου κατέβασαν ρολά για λίγες μέρες.

Την ίδια ώρα μπορεί το «όπου φύγει φύγει» να ισχύει και φέτος τις μέρες αυτές κι ας μην υπάρχει πολύ χρήμα στις τσέπες που θα εξαφανιστεί στις μέρες των ολιγοήμερων διακοπών, αλλά παράλληλα εκτός από όσους μένουν πίσω στην ησυχία της πόλης, συναντάς και τουρίστες σε απίθανα μέρη της πόλης να φωτογραφίζουν τα αξιοθέατα της Πάτρας, το Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο που μάλιστα είναι παλιότερο του Ηρωδείου, την Παντάνασσα, τον πεζόδρομο της Αγ. Νικολάου, κ.α. Είδαμε και οικογένειες τουριστών να ανεβαίνουν τις σκάλες Αγ. Νικολάου και μάλιστα με περισσή χαρά.

Εικόνες Αυγούστου στην πόλη της Πάτρας. Η Μονή της Παναγίας Γηροκομήτισσας θα πλημμυρίσει κόσμο την Τρίτη και την Τετάρτη, το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό πανηγύρι στην περιοχή, οι παραλίες σε Βραχνέικα, Ρίο και πιο πέρα επίσης θα είναι γεμάτες για τα μπάνια του λαού και ο Δεκαπενταύγουστος θα κυλήσει με πάντα τη «σκιά» των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική να μας θυμίζει το φετινό…περίεργο και «μαύρο» καλοκαίρι.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

*Οι φωτ. τραβήχτηκαν τυχαία από διάφορα σημεία και επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις